MAKALELER / İranda Yenilenebilir Enerji Çalışmaları






İranda Yenilenebilir Enerji Çalışmaları:

 

1--İran yenilenebilir enerji sektöründe dev bir adım attı. Batı eyaletlerinden Kerman’da ülkenin en büyük güneş enerji santrali açıldı. 27 milyon Dolar’a mal olan proje sayesinde yılda 20 megawatt enerji üretilmesi planlanıyor. İran Enerji Bakanı Hamid Çitçiyan sektöre yatırımların hızla arttığının altını çizdi:

 

1.1--“Bugüne kadar yenilenebilir enerjilere 3,6 milyar Dolarlık dış yatırım teklifleri yapıldı.”

 

2--Projenin Alman ortaklarından Energy Watch Group ise sektördeki büyük potansiyele dikkat çekiyor:Hans Josef Fell, Energy Watch Group Başkanı:

 

2.1--“Şu anda rüzgar ve güneş enerji teknolojileri çok çok ucuz durumda. Gaz, petrol, kömür ve nükleer gibi enerjilerden de daha ucuz. Bu da gelecekte konvansiyonel enerji sistemlerinin tamamının yerini yenilenebilir enerjiyle değiştirmemize imkan tanıyor.”

 

2.2--Öte yandan 100 megawatt üretim gücüyle Orta Doğu’nun en büyük güneş enerjisi santralinin de temelleri törenle atıldı. Euronews muhabiri Cevad Muntazeri Kerman’dan bildiriyor:

 

2.2.1--“Aldığı ortalama 2800 saatlik güneş ışığı ve 300 günden fazla güneşli günüyle İran, güneş enerjisi kullanımı ve üretimi konusunda en elverişli ülkelerden biri olarak kabul ediliyor. Bu potansiyel ve hükümetin sunduğu teşvikler alanda yatırım fırsatlarını artırıyor.”

 

Kaynak: https://tr.euronews.com/2020





Makalenin İzlenme Sayısı : 326

Eklenme Tarihi : 25.10.2020

Önceki sayfaya geri dön.