MAKALELER / Rüzgar Türbinlerinden Çıkan Sesi Azaltan Teknoloji






Rüzgar Türbinlerinden Çıkan Sesi Azaltan Teknoloji:

 

1--İspanya’da Burgos yakınlarında yer alan rüzgar gülü tarlasında teknisyenler rüzgar güllerinin sesini azaltmak adına yeni bir sistem üzerine çalışıyorlar.

 

2--Ses kirliliği rüzgar türbinlerinin ana problemi olarak görülüyor. Ses emici aletlerin yapılması ise yeşil enerji alanında atılacak en büyük adım olarak nitelendiriliyor.

 

2.1--Gelecekte rüzgar tribünlerinin kentlere daha yakın alanlara kurulacak olması da bu ihtiyacı artırıyor.

 

2.2—Türbin kanadının altına kanat genişliğinin %20 genişliğinde plastik bir tarak-büyük bir saç tarağı eklendiğini düşünün bu tarak türbinden gelen sesi ciddi oranda azaltabilmekte.

 

2.3--Windtrust Teknik Koordinasyon Sorumlusu Garcia Ayerra ses emici yeni aletin nasıl çalışacağını anlattı:

 

2.4--“Bu aygıt tırtıklı dişlerden oluşan özel bir tasarıma sahip. Böylece rüzgarı kırıyor ve türbinden çıkan sesi azaltıyor. Şu sıralar denenen modeller 78 metre yüksekliğinde ve 90 metrelik bir rotor çapına sahip.”

 

2.5--Rüzgar türbinleri genel olarak bir futbol sahası büyüklüğünde alan kaplıyor.Rüzgar türbinleri her geçen gün temiz enerji alanında kendine daha önemli bir yer ediniyor.Ayrıca yorum olarak türbinden gelen sesin yoğunluk haritasını çıkararak yoğunluğun yüksek olduğu alanlara ses yutucu bariyerler döşenebilir.

 

Kaynak: https://tr.euronews.com/2020

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 323

Eklenme Tarihi : 25.10.2020

Önceki sayfaya geri dön.