MAKALELER / Isı Yalıtımı-Camlarda-Kristalbond Uygulaması






Isı Yalıtımı-Camlarda-Kristalbond Uygulaması:


1--Camlara ısı kaybına karşı içten kristalbond sürülebilir.


2.1—Kristalbond binalarda kışın camdan dışarı ısı kaybına karşı yazında dışarıdan içeri ısı girişine karşı kullanılabilir.


2.2—Kristalbond binaların yanında aynı zamanda otomobil,otobüs  vs içideki ısıl konforu korumak için içten camlara sürülmesi uygun olabilir.


2.3—Kristalbond un Özellikleri:


1--Kristalbond ; Yapıştırıcı kullanılmasına gerek kalmadan camın iç yüzüne kimyasal olarak yapışan kristal netliğinde bir sıvı kaplamadır.


2--Uygulama için hava koşullarının ne kadar sert olduğunun önemi yok. Kristalbond uygulandıktan sonra soyulmaz, kabarmaz veya hava baloncuğu yapmaz ve toksik değildir.


3--Kristal bond’un sertik derecesinin 6H olduğu tespit edilmiş olup ,Cam filmlerinin sertlik dereceleri 3 ila 4H  arasındadır.


4--Kristal bond’un uygulamadan sonraki kalınlığı 7 mikrondur.


5--Kristal Bond hiçbir cam güvenlik özelliğini değiştirmez yani belirli bir darbe şiddetinde camın kırılması gerekiyorsa cam kırılır.


6--Kristal Bond net görüntü sağlamak üzere standart olarak şeffaftır. Talep üzerinde açık yeşil ve mavi renkler de mevcuttur.

7--Güneş ışınımının %51 Kızılötesi , %47 Görünür Işık , %2 UV  Işınımından oluşmaktadır.


8-- Kristal Bond, UV ışınlarının %99’unu keser ve güneşten gelen kızılötesi ışınların %90’ını perdeleyerek ısıyı azaltır. En güzel olanı pencerelerinizden gelen görünür ışığı kesmemesidir.


8.1--6 mm lik çift camda kızılötesi ışınımın % 70 ini  geçirirken kristalbond lu cam ise sadece % 10 unu geçirir.


8.2-- 6 mm lik çift camda görünür ışığın % 90ını geçirirken kristalbond lu cam ise % 80 unu geçirir.


8.3-- 6 mm lik çift camda UV Işınımının % 40,geçirirken kristalbond lu cam ise % 1 unu geçirir.


9-- Kristal Bond kaplama içeri gelen ışığı engelleyerek/ keserek içerinin görüntüsünü daha karanlık bir duruma getirmez ancak  görünür ışık geçişi sadece %10 ila %14 arası düşer.6 mm lik cama kristalbond uygulamasından sonra görünür ışıktaki azalma  sadece % 10 dur.


10--3mm düz cam float cam güneş enerjisinin %8’ini yansıtır, %9’unu emer ve %83’ünü (doğrudan) geçirir.


11-- Cam sistemlerinde Gölgeleme katsayısı-SC değeri yükselerek 1,0’e yaklaştıkça güneşten ısı kazancı artar  ki kış koşulları için uygundur-soğuk iklimler için, azalarak 0,0 ’a yaklaştıkça güneşten ısı kazancı azalır, dolayısıyla binanın soğutma yükünü azaltır ki yaz koşulları-sıcak iklimler  için uygundur.Kısaca soğuk iklimler için SC Katsayısı yüksek-sıcak iklimler için SC Katsayısı düşük olmalıdır.Öte yandan  ısı yalıtımı için fikir veren U-değeri ne kadar düşükse malzemenin yalıtım değeri o kadar iyidir.


12--Kristal bond uygulamasında camın kaplanması Pencerelerin büyüklüğüne bağlıdır. Ortalama 2 kişi koşul ve şartlara bağlı olarak 1 günde 40 m2'ye  kadar kaplama yapabilir.


13-- Kristal Bond renkli filmin üzerine kaplanamaz .Zira ;Camın üzerine sıvı uygulamadan önce ilk yapmamız gereken filmi sökmektir.


14--Camın üzerinin kaplanmasının ardından oluşan koku nun nedeni olan Solventlerdir.ve  bu koku 1 gün içerisinde yok olur. İyi bir havalandırmayla daha hızlı yok edilebilir. Üründe kullanılan maddeler toksik madde değerlerini aşmamaktadır.

 

15--Kristal bond uygulaması ile camlar kızılötesi (IR) ışınları % 90 oranında engelleyerek ,Yazın ortamda 6 ila 10 derecelik bir serinlik sağlarken , kışın ise iç mekandaki sıcağın camlardan dışarı kaçmasını önleyerek yaklaşık 3 derecelik bir fark sağlar.


16-- Kristal Bond uygulaması ile ortamda ortalama olarak sıcaklık  3 -5 C°, aşırı durumlarda 7 - 10 C°  civarında azalır. 


16.1--Japonya’da yapılan araştırmalarda kristal bond uygulaması ile soğutmada  yaklaşık   % 14.8’lik bir tasarruf hesaplanmıştır.


17-- Kristal Bond uygulaması Eşyaların solmasındaki en büyük etken olan zararlı Mor ötesi(UV) ışınlarını % 99 oranında keser.

18--Şeffaf yapısı sayesinde güneş ışığından maksimum derecede faydalanmaya olanak sağlayarak suni aydınlatmadan da tasarruf sağlar.


19--Kristal bond’un nano teknolojik Sol-Gel teknolojisi ile üretilen malzeme yapısı , içinde cam ile özdeş malzemeler içeren bağlayıcılar bulundurmak suretiyle etkinliğini sağlar ki bunlar Yüksek performanslı infrared emicileri-Yüksek performanslı ultraviyole emicileri-Nano renk pigmentleri  sonuçta  şeffaflıktan bir şey kaybettirmeden hafif renklenmesini de sağlar.


20--Camsı özelliğiyle Kristal bond’un ömrü camınızın ömrü kadardır.


21--Kristal Bond kaplı camı temizleme için; Pencereyi yumuşak bir bez ve yumuşak bir deterjanla yıkanabilir ve bu amaçla Asitli veya bazlı deterjanları kullanılmaz..


22--Giydirme cephelerde,cephenin rengi ile çevresi uyumlu olacak şekilde renk seçimi yapılmalıdır.


23--Rezisdanslarda 3.5 m kat yüksekliğinde tavandan yere cam uygulaması ile ortama büyük ferahlık verirken,kristalbond uygulaması ile ısı kaybı ciddi anlamda azaltılabilir.






Makalenin İzlenme Sayısı : 410

Eklenme Tarihi : 15.09.2020

Önceki sayfaya geri dön.