MAKALELER / Straforla İlgili Bilgiler






Stroforla İlgili Bilgiler:


1)—Üretim Yöntemi:


1--Stroforlar polistren(plastik)  hamuru içine , içinde kuru hava bulunan küçük kürecikler oluşturmak suretiyle eled edilen ısı yalıtımı gayet yüksek bir malzemedir.Üretim aşamasında XPS Straforlarda çevre dostu olmayan bir sera gazı olan HFCL kullanılabilir yada Karbondioksit kullanılabilir.


2--Üretim sonrası bu gazlar malzemeden uzaklaştırılır ve depolarda dinlendirme ile malzemeden tamamen uzaklaştırılması sağlanır.EPS  Straforlarda ise üretim aşamasında pentan gazı kullanılır.Ve pentan yine üretim sonunda yerini küçük kürecikler içinde kuru havaya bırakır.


3--Sonuçta gerek XPS ve EPS içinde kuru hava bulunan küçük polistren taneciklerinden oluşan  plastik malzemelerdir.Bu anlamda Straforun % 98 i kuru hava,% 2 polistrendir.


2)-Renk:EPS  Straforlar beyaz renkli veya karbon emdirilmiş olanları siyah renkli karbon elyaflıdır.XPS Straforlar ise mavi,yeşil veya pembe renkli olabilir.


3)-Fiyatalar  :XPS Straforlar,EPS S traforlara göre m2 bazında yaklaşık iki kat daha pahalıdır.


4)-Yoğunluk:XPS Straforlar minimum 23 olup ortalama  28 dansinite olarak üretilirken,EPS Straforlar  10-28 vs dansinitede üretilebilmekte olup, ısı yalıtımı minimum 18 dansinitede olmalı ,uygulamada 20-24 dansinite esas alınmalıdır.


6)—Isıl İletkenlik Değeri:25 kg/m3-25 dansiniteli EPS Straforun ısıl iletkenlik değeri 0,033 W/m2K dir.Karbon elyaflıda 0,03 W/m2K iken Normal EPS de 0,034 W/m2K civarındadır.


7)-Straforlar İle Isı Yalıtımı ve Mantolama:


1--Mantolama ile binanın dış yüzeyinden gelebilecek % 20-50 arası yüzey  ısı kaybına neden olan kolon-kirişlerden kaynaklanan ısı köprülerinin  önlenmekte ve tam bir yüzey ısı yalıtımı sağlanacaktır.


1.1--Eğer ısı köprüleri engellenmez ise betonarme yapı içinde ısı kaybına bağlı yoğuşma vede ona bağlı  su oluşumu meydana gelecektir.Öte yandan  bina dışından donatıya giren karbondioksit,donatı içindeki  su ile birleşmek suretiyle ,demiri eriten ve paslanmayı artıran karbonik asit oluşumunu başlatır.


1.2--Bu nedenle binada  ısı köprülerinin yalıtımı oldulça  önemlidir. Isı köprüsü olan yerde-iç yüzeyde oluşan yoğuşmaya bağlı mantar oluşumu başlamakta  ve ona bağlı olarak da sıva-boya dökülmesi,siyah küf oluşumu gerçekleşmektedir.


2--Bu nedenle dış ve iç sıcaklıklar duvar iç yüzeyinde değil strafor yüzeyinde karşılaşmalıdır.Bu ise iki tuğla arası strafor kullanımı yada mantolama ile mümkün olabilmektedir.


8)-Hijyen:XPS-XPS  Straforlar bakteri üretmeyen bir özelliği olup,astıma-allerjiye  neden olabilecek bir bileşenleri de  yoktur.


9)-Ses Yalıtımı:


1--Ses yalıtımı için öncelikle içi  cam yünü kaplı alçıpan bloklar  yada taşyünü kaplamalar düşünülebilir.Ses yalıtımı anlamında  strafor,cam yünü ve taş yününe göre yetersizdir.İki daire arası ses yalıtımında çift duvar arası 2 cm yoğun+2 cm düşük yoğunluk taşyünü uygulanabilir.Çift duvar arası strafor uygulaması taşyünü uygulamasına göre daha zayıf bir gürültü yalıtımı uygulamasıdır.


2--Malzemelerin  sesi yutmasını  veya yansıtmasını  belirleyen ses yutma katsayısıdır. Ses yutma katsayısı ; yansıtan yüzeylerde 0 a yaklaşırken ,sesi yutan yüzeyler için ise 1 ve üstüne doğru yaklaşmaktadır.


3--Beton oda zeminin ses yutma katsayısı 0,02( % 98 ini yansıtıyor) iken,parke kaplı oda zemininde 0,06,  mermer yer karosunda  0,01 gibi oldukça yüksek yansıtma değerine ulşamakta ,sıva için 0,05, şap üzeri halıda 0,37 ye yükselirken cam yünü için bu değer 1  e  ulaşmaktadır.


10)—Dayanım:XPS ,EPS ye göre suya ve basma mukavemeti olarak daha dayanımlıdır.


11)-Ürünler:XPS-EPS Levhalar ve üzeri suya ve yangına dayanımlı dekoratif söveler.(kapalama strafor levhası)


12)-Yangın Dayanımı:Yangın anında polistren levha yanmakta ve ortama zehirli bir gaz olan karbonmonoksit salmaktadır.Bu nedenle Strafor kullanımında minimum 2 cm bir sıva veya şap gereklidir.Kaba sıva üzerine ince bir alçı sıva ile yangın dayanımı daha iyi hale getirilmelidir.


13)-Donma: Yapılan çok sayıda deney göstermiştirki 20 kg/m3 ve üzeri EPS Levhalarda donma ve çözülme sırasında bir deformasyon-bozulma görülmemektedir.


14)-Mantolama Sırası: XPS-EPS Levhalar  kaba sıvaya yapıştırma..dübelleme..ilk kat sıva..file(plastik yada paslanmaz çelik file)…..son kat sıva…boya

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 647

Eklenme Tarihi : 12.06.2019

Önceki sayfaya geri dön.