MAKALELER / Evrende Yalnız Olabiliriz








Evrende Yalnız Olabiliriz:

 

1-- Astrofizik dergisi Astrophysical Journal’a sunulan  Online olarak yayınlanan yeni araştırmaya göre Evrende dünya benzeri hiç gezen olmayabilir.

 

1--Birçok uzay araştırmacısı, evrenin büyüklüğü nedeniyle, Dünya’ya benzeyen başka gezegenlerin de bulunacağını düşünüyor.

 

1.1--Ancak İsveç’in Uppsala Universitesi’nde bilgisayar yardımıyla oluşturulan bir model, Dünya’nın belki de evrende canlı yaşamasına elveren tek gezegen olabileceğini ortaya koyuyor.

 

2--Astrofizikçi Erik Zackrisson, oluşumundan şimdiki zamana kadar evren ile ilgili bütün bilgileri güçlü bir bilgisayara yükledi. Bilgisayar, yüklenilen bütün bilgiler ışığında evrende yaklaşık 700 kentilyon gezegen bulunduğunu ortaya çıkardı. 

 

2.1--Bilgisayardan çıkan hesaplamanın beklenmedik bir kısmı ise, Dünya’nın belki de milyarlarca gezegen arasında yaşama elverişli tek gezegenin olması.

 

2.2--Gezegenlerin ortaya çıkması hakkında bilinen bütün bilgiler ve fizik kurallarına göre, gezegenlerin oluşum süreci sadece yaşama elverişsiz gezegenlerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

 

3--Daha önce ortaya atılan olasılıklar içerisinde sadece içinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisi içerisinde, Dünya’ya benzer yaklaşık 50 milyar gezegenin bulunduğu düşünülüyordu.

 

3.1--Ancak Zackrisson modeli, Dünya’nın benzersiz bir gezegen olduğunu ortaya koyuyor.

 

4--Bilim adamları, bu teorinin başka araştırmalar tarafından yanlış olduğu kanıtlansa dahi, Dünya türü gezegenlerin sanılandan çok daha az olduğunu söylüyor.

 

Kaynak:http://www.amerikaninsesi.com/






Makalenin İzlenme Sayısı : 574

Eklenme Tarihi : 15.09.2020

Önceki sayfaya geri dön.