MAKALELER / Dünya Benzeri Gezegenlerin Çoğu Daha Oluşmadı








Dünya Benzeri Gezegenlerin Çoğu Daha Oluşmadı

 

1--Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Dünya benzeri gezegenlerin % 92’sinin henüz oluşmadığını bildirdi.


2--Uzaydaki Hubble ve Kepler teleskoplarından edinilen verileri kullanan astronomi uzmanları, yıldızların daha hızlı bir şekilde oluştuğu 10 milyar yıl öncesini gözlemledi. Dünya’nın da içinde bulunduğu güneş sistemi, 4 milyar 600 milyon yaşında.

 

3--Yıldız oluşumunun o zamandan bu yana yavaşladığını belirten uzmanlar, geriye kalan helyum ve hidrojenin çok daha uzun süre yıldız ve gezegen üretmeye devam edeceği görüşünde.

 

4--Maryland eyaletinin Baltimore kentindeki Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü’nden Molly Peeples, Büyük Patlama’dan sonra hem Samanyolu’nda hem de diğer galaksilerde gelecekte de gezegen üretecek kadar çok malzeme kaldığını söylüyor.

 

5--NASA, evrendeki son yıldızın 100 trilyon yıl sonra söneceği öngörüsünde bulunuyor.

 

6--Astronomlar, Samanyolu galaksisinde Dünya’yla aynı büyüklükte olan bir milyar gezegen bulunduğunu ve bu gezegenlerin büyük kısmının kayalık gezegenler olduğunu söylüyor. Bu gezegenlerin kaçının güneşlerine, suyun sıvı halinin oluşmasına olanak verecek uzaklıkta olduğu ise henüz bilinmiyor.

 

7—Sonuç olarak dünya benzeri yaşamın oluşması için dünya benzeri gezegenlerin oluşması gerekiyor.Dünyada yaşam ise bir yaklaşıma göre adım adım tıpkı otomatik üretim hattı gibi oluştu ve evrildi.Termodinamiğin  entropi ile ilgili yasasına dayanan bu görüşe göre istatistik olarak böyle bir sistem-mekanizma oluştuğu için yaşamın olmaması mümkün değildi.Diğer gezegenlerde de böyle otomatik yaşam üretme mekanizmaların olması halinde yaşam olabilir.Ancak ana felsefe belli olmakla beraber detayda evrimin bir çok probleminin bilginin bilinç yüzeyine çıkarılması gerekmekte.Bu ise araştırma ve zaman demek.

 

Kaynak:Amerikanınsesi.com

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 668

Eklenme Tarihi : 15.09.2020

Önceki sayfaya geri dön.