MAKALELER / Boyut Kavramı Ve Uzayda Seyahat






Boyut Kavramı Ve Uzayda Seyahat:


1--Parmağımın ucunda 10 ayrı evren var dersem,ne dersiniz?Olaya şöyle yaklaşalım: Düzlemsel bir evren olsun.Bu düzlemsel evrende farklı 2 nokta bir şekilde birbirini bulabilir. Ancak bu düzlemin dışında üçüncü bir noktadan, hiçbir şekilde bu noktaya,bu düzlemde yaşayanlar varamaz,çünkü tanımlı değildir.


2--Benzer şekilde 4 boyutlu bir evrende bir nokta,3 boyutlu bir Evrende tanımlanamaz ,algılanamaz ve farkına varılamaz.Bu şekilde üst boyutlu evrenler Alt boyutlu evrenlerin farkında iken,alt boyutlu evrenler ,üst boyutlu evrenlerin farkına varamaz. 


3--Yine başa dönersek parmağımın ucunda 10 farklı evren var olsa bile ve ben bunların hiçbir zaman farkına varmayacağım taki onlar evrenlerinden beni ziyarete gelemediği sürece.


3.1--Buna göre aynı mekanı dolduran farklı evrenler var olabilirmi.Peki bu evrenler aynı mekanı işgal ettiği halde neden birbirleri ile temasta değiller.Bunun nedeni 3 boyuta ilave olarak 4. boyutun değişken olmasından kaynaklanmaktadır.

 

4--Olayı basitleştirirsek 3 boyutlu uzay+farklı zaman akış hızlarına sahip evrenler mekanda aynı yeri işgal etseler bile birbirlerinin hiçbir zaman farkına varamazlar ta ki bir uzay gemisi ile gelinen evrenin zaman akış hızına girerse.Biz burada şu yaklaşımı yaptık:farklı evrenler uzayın 3 boyutu+farklı zaman akış hızları ile mekanda aynı yeri işgal edebilir. 

 

4.1--Ve biz bu uzay gemisi ile seyahat ederken farklı zaman akış hızlarına sahip evrenlerden geçebiliriz.Burada zaman akış hızının her evren için yada yaşama alanı için farklı hızlarda aktığını kabul ettik.

 

5--Atom altı taneciklerle yapılan deneyler bunlar için zaman kavramın olmadığını göstermektedir.Bu da mikro taneciklerin bulunduğu uzayda zaman için sürenin sıfıra yaklaştığını göstermektedir.

 

5.1--Ömürü yada yaşlanmayı zaman akış hızı ile sürenin çarpımının tersi ile doğru orantılı kabul edersek –varsayarsak atom altı dünyadaki yaşam sınırsızdır.

 

5.2--Uzay gemisinin mekanda ilerlerken farklı zaman akış hızlarına sahip evrenler ile karşılaşacak zamanda aldığı yol yani zamansal yol zaman akış hızı ile sürenin çarpımı ile doğru orantılı olacağına göre vede uzay gemisi yüksek hızlarda hareket ettiği varsayılırsa göreli olarak zaman akış hızı zayıflayacak,süre uzayacaktır.

 

6--Konuyu toparlarsak ışık hızına yakın ışın püskürtmeli uzay gemileri ile seyahatlar bir çok olaya gebedir.Farklı zaman hızlarına sahip bu evrenler birbiri ile kurt delikleri ile bağlı olabilir. 

 

6.1--Ve bu evrenlerde yaşam dünya yaşamına göre göreli olarak zaman akış hızlarının farklı olması nedeniyle daha uzun veya daha kısa olacaktır,ve tüm canlılık zaman akış hızına bağlı olduğu için canlılık değişecektir.

 

6.2--Ancak sınırsız canlılık herhalde olmayacaktır.Bu farklı zaman akış hızlarına bağlı evrenlere ancak kurt deliği ile girilip çıkılacığı varsayılırsa, farklı evrenlere giden kurt deliklerinin giriş ve çıkiş yerlerinin koordinatları ve şartlarının bilinmesi gerekir. 

 

6.3--Kısaca dünyadan atılan yüksek hızlı bir uzay gemisine binilip seyahat edilirken,vega yıldızına Giderken girilen bir kurt deliği ile afrikada bir şehrin sınırında olan farklı bir evrene girilebilir.

 

6.4--Kısaca bir Afrikalı ancak trans ile zihinsel olarak bu evrene girereken,uzay gemisi Fiziksel olarak vega yıldızı yakınıdaki kurt deliğinden girebilmektedir.ve buradaki yaşamı Gemi ile ziyaret edebilmektedir.






Makalenin İzlenme Sayısı : 410

Eklenme Tarihi : 15.09.2020

Önceki sayfaya geri dön.