MAKALELER / Akıllı Telefonlar Uzaya Çıkmaya Hazır Değil








Akıllı Telefonlar Uzaya Çıkmaya Hazır Değil:


1--Akıllı telefonlar, Dünya ’yı tepeden görüntülemek konusunda sınıfta kaldı.


1.2--ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) gelecekte Android telefonları uzay projelerinde kullanmayı hedefleyen projesi kapsamında yapılan denemede, telefonların Uzay’a çıkmak için henüz hazır olmadıklarını anlaşıldı.


2--ntvmsbc.com’un haberine göre NASA, üç ay önce deneme yapmak için Dünya’nın yörüngesine üç Nexus One gönderdi.


2.1--NASA’nın 2010 yılında başlattığı ve uzay araçlarında akıllı telefonların gözlem amaçlı kullanılmasını amaçlayan PhoneSat (nano-uydu inşa programı) projesinde yapılan denemede HTC-Google Nexus One kullanıldı. 


2.1.1--NASA’nın amatör gökbilimcilerle işbirliğiyle gerçekleştirdiği projede, Uzay’a yollanan üç akıllı telefon yüzlerce fotoğraf çekecek şekilde programlandı.


2.2-- Dünya’ya cılız radyo dalgaları aracılığıyla gönderilen fotoğraflar, kalite açısından beklenenin çok altında kaldı.


2.3--Görüntüler, Dünya’ya iletildikten sonra yerdeki gönüllüler tarafından bir araya getirilen fotoğraflar, sonuç mükemmel olmasa da akıllı telefonların uzay projelerindeki yeri açısından büyük tecrübe kazandırdı.


2.4--Akıllı telefonları taşıyan kutu şeklindeki PhoneSat ‘mini-uydular’, Nisan ayında atmosfere giriş esnasında buharlaşarak yok oldu.


Kaynak:www.radikal.com.tr





Makalenin İzlenme Sayısı : 540

Eklenme Tarihi : 15.09.2020

Önceki sayfaya geri dön.