MAKALELER / Düşüncenin Fiziki Eyleme Dönüşümü-Rastlantının Dinamiği






Rastlantının Dinamiği:


1--Teori için örnekler:


Örnek1-Bir adama kırk gün bir şey dersen ,onu olur


Örnek2-Peşinden koşarsan kaçar,peşinden koşmaz ve nasibinse gelir.



2--Temel Varsayım:Rastlantının gerçekleşmesi,raslantı ile ilgili düşünce fonksiyonun difernasiyelinin ters işareti ile doğru orantılıdır


F(t)=düşünce fonksiyon(düşüncenin zamana bağlı değişimi) 


Q(t)=raslantı fonksiyonu

 

Formül:     Q(t)= - k. (dF/ dt)             Q(t)>0 olmalı.   

k=0layın olasılığı= olasıl.katsayısı



3--Örnek1- Düşünce fonksiyonu  F(t)=A.Coswt  ise  burada A=Düşüncenin şiddeti, w=2.π.f   f= ilgili düşüncenin zihinde  titreşim sayısı

d/dt(F(t)=- A.Sinwt     buradan   Q(t)=k.A.Sinwt=k1.A.Sinwt  bulunur.



3.1--yorum:eğer ilgili düşünce fonksiyonu kosinüs fonksiyonu ise rastlantının gerçekleşmesi sinüzoidal-peryodik olarak geçekleşir ve olumlu olarak(istenen yönde) gerçekleşir(işareti artı).Zihinde ilgili konu ne kadar tekrarlanırsa ve genliği ne kadar yüksekse düşünce o kadar şiddette gerçekleşir.



3.1.1--(Burada düşünce dalga fonksiyonları üst üste binerek süperpoze olmakta belli eşik değerde dalga fonksiyonu çökerek olayın gerçeklenir.)



3.1.2--wt=90 olduğunda olayın rastlantısı gerçekleşir.ancak olasılığı azalır.sonuçta çarpım kadar olasılıkla olay gerçekleşir 



3.2--Problem1-. f=1,66 Hz(neyin frekansı-semazenin dönüş frekansı) ise w=10,43 ve t=8,62 sn bulunur. sonuçta Q(t)=1,78xk1 gerçekleşir.(wt=90 alınarak)



4--Örnek 2F(t)=a=sabit ise   ise d/dt(F(t))=0    yani Q(t)=0 olur.( =1)



4.1--Yorum:bir konu sürekli zihinde sabit olarak düşünülüyorsa,bunun gerçekleşme olasılığı yoktur(sıfırdır)



5--Örnek3- F(t)=Lnt    d/dt(F(t))=Lnt   Q(t)=-kLnt<0



5.1--Yorum:Bir konu logaritmik olarak(zamanla artıp,düzleşen) düşünülüyorsa, diferansiyeli(türevi) pozitif,ancak raslantı fonksiyonunundaki (-) işaretten, ifadenin İşareti (-) olur yine gerçekleşmez.



6--Örnek6-:Eğer düşünce fonksiyonu F(t)=-t  gibi azalan bir doğru biçiminde ise   d/dt(F(t))=-1   olur buna göre    Q(t)=+k olur.



6.1--Yorum:olay,olasılık katsayısı kadar ihtimalle gerçekleşir



7--Örnek7- Eğer düşünce fonksiyonu… F(t)=-Lnt   ise d/dt(F(t))=-Lnt    olur.Bu durumda Q(t)=+k.Lnt olur.



7.1--Yorum:olayla ilgili düşünce zamanla logaritmik olarak azalıyorsa,olayın raslantısı zamanla güçlenir ve olasılığı ise azalır hale gelir.Sonuçta bu zıt iki etki birbirini yokeder. Olay hiçbir zaman gerçekleşmez.



8--Örnek8- Düşünce fonksiyonu F(t)=-t²     ise d/dt(F(t))=-2t  olur.Bu durumda Q(t)=+k.t olur.



8.1--Yorum:olayla ilgili düşünce zamanla parabolik olarak azalıyorsa,olayın gerçekleşmesi Zamanla güçlenir.ve gerçekleşme olasılığı  artar ancak olayın olasılığıda zamanla azalır(ekspotensiyal olarak) bu iki etki birbirni söndürür.



9--Genel Sonuç=İlgili Düşüncenin Gerçekleşmesi Ancak F=1,66 Hz frekansla,düşüncenin kosinozidal olarak zihinde tekrarı ile mümkün olabilir. ve şaman  yağmurun yağması için,davulun ritmiyle ayine başladı evreninin ruhuna duaları mırıldanmaya başladı.


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 306

Eklenme Tarihi : 15.09.2020

Önceki sayfaya geri dön.