MAKALELER / Nanoteknolojik Çözüm Üretme-İnovasyon Boyutu-Filtre Üretimi






Nanoteknolojinin Çözüm Üretme-İnovasyon Boyutu:

 

1--Nano teknoloji şu anda en önemli problem olan küresel ısınma ve Ve teknolojik kirlenmeye bile çözüm olabilir.


1.1--Bu anlamda


 a)-.Ters ozmos teknolojisi ile her türlü kirli sudan temiz su-içme suyu elde etmek mümkün.Ters ozmoz teknolojisinde 0,5 m3/h-60 bar lık bir pompa ile  deniz suyu kalınlığı 20 cm olan özel filtreden geçilir.Filtrenin gözenek çapı Su molekülünün geçeceği kadar büyük ancak su molekülünden büyük her türlü molekülü(tuz-CaCO3-arsenik-bakteri-virus. vs) geçirmez.


a1--Su  molekülleri ve iyonik moleküller için uygulanacak basınç nano boyutlara inince üstel olarak arttığı düşünülebilir.Buna bağlı motor gücü ve ona bağlı harcanan enerji anormal arttığı için bu şekilde su üretimi ekonomik olamamaktadır.


2--Sonuçta ; yüksek basınç ile deniz suyu filtreninin gözeneklerinden 60 bar basınç ile ittire ittire dışarı atılır.


2.1--Yani temiz su elde edilir.2.Bir yol ise nano teknoloji ile su sever(hidro fobik)malzeme ile suyu süzen (elektrostatik kuvvetler ile su moleküllerinin geçişine izin e veren ve onun dışında hiçbir moleküle izin vermeyen) bir bir filtre üretmek.Eğer bu filtre üretilirse:


1-Kirli bir derenin istenen bir yerine bu filtre konursa kirli su bir tarafta –diğer tarafta temiz içme suyu gibi bir su akacaktır.Bu tam bir devrim olur.Bir düşünün tuna nehri karadenize temiz su akıtıyor.


1.1--Bu durumda öyle koca koca arıtma tesislerine de  ihtiyaç kalmaz.2.örnek olarak:Denizde. mahsur kalan bir yolcunun özel bir içme suyu kabı olsun.Bu kabın içine konan deniz suyu alttan temiz içme suyu olarak elde edilir.

 

3--Küresel ısınmanın nedeni kabul edilen CO2 emisyonunu aşağı çekmek için:Şu anda A.B.D de bir araştırmacı bir oda dolusu CO2 yi kendisine bağlayan amorf nano teknolojik bir toz geliştirdi.


3.1--Bu toz ile üretilmiş(seramik hamuru ile karıştırılan ve pişirilerek üretilen gözenekli bir filtre) bir ekgzos filtresi bütün araçlara takılırsa (araçtan çıkan CO2 yi bu filtre tutacak) filtre dolduğunda CO2 yi  tutan amorf tozlu- kartuşu değiştirilerek sürekli olarak dışarı atılan CO2 emisyonu sıfırlanabilir.


3.2--Hükümetler bu filtre ve kartuşunu vatandaşlarına cüzi bir ücret karşılığı satabilirler.Ve kartuşun ömrü yapılacak araştırmalarla diyelim motorlu araçlarda 8 saatten 200 saate çıkarılabilir.


3.3--Kısaca hem petrol kullanılabilir hem de  petrole bağlı CO2 emisyonu sıfırlanabilir.Bunu mümkün kılan nono teknoloji ürünü amorf toz. olabilir. 


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 342

Eklenme Tarihi : 15.09.2020

Önceki sayfaya geri dön.