MAKALELER / Sporda Teknik Ölçüm-Vuruşlar İçin- Uygulamalar






Sporda Teknik Ölçüm-Vuruşlar İçin- Uygulamalar:


1—Futbol İçin Tozluk Ölçüm Sensörü:


1.1--ZEPP’In geliştirdiği ‘Play Soccer'  adındaki tozluğun İçine bir sensör yerleştiriliyor.


1.2--Performans ölçümleri yapan sensör, şutlar, kısa mesafe koşular, uzaklık ve maksimum hız başta olmak üzere birçok saha da İstatistiklerinizi kaydediyor. Daha sonra bu verileri akıllı telefon uygulamasına gönderen cihaz, tüm performansınızı video grafiğe çeviriyor ve takip etmenizi sağlıyor.


1.3--Bireysel kullanımın yam sıra takım halinde de kullanılabilen Play Soccer, birden çok oyuncunun verilerinin ve videolarının kolayca irleştirilebilmesini sağlıyor.



2—Akıllı Futbol Topu:


2.1--ADIDAS'ın, 2 yıl önce satışa sunduğu akıllı futbol topu, mlCoach Smart Ball'un İçinde hareket sensörleri bulunuyor.


2.2--Topun hızından aldığı İvmeye kadar bilgiyi kaydederek akıllı telefona gönderen model, size yapmak istediğiniz vuruşlar hakkında tüyolar da veriyor.


2.3--Örneğin topu Ronaldo gibi barajın üstünden geçirmek istiyorsanız, ayağınızın hangi kemiğiyle, hangi açıyla ve topun neresine vurmanız gerektiği size şemalarla ve videolarla gösteriliyor.


2.4--Uygulama sayesinde ayrıca, topa belli bir hızda vurma ya da falso verme gibi kategorilerde sınırlarınızı zorlayabileceksiniz ve sonuçları arkadaşlarınızla karşılaştırabileceksiniz

 


3--Golfte 3d Vuruş Analizi:


3.1-- Zepp Golf 2 adındaki cihaz, golf eldivenine yerleştiriliyor.


3.2--Cihazdaki sensörlerden elde edilen veriler, vuruşları 3 boyutlu (3D) olarak analiz ediyor ve akıllı telefon uygulamasına gönderiliyor.


3.3--Vuruşların daha İyi anlaşılması için sopa hızı, el hızı, sopa açısı, hız ve gerilme hareketinin uzunluğu gibi veriler görselleştiriliyor.


3.4--Gerçekleştirdiğiniz vuruşu grafik üzerinden izleyebiliyorsunuz. Ürün, özel bir eğitim programı da sunarak ne kadar geliştiğinizi takip ediyor.

 


4—Teniste Vuruş Ölçümü:


4.1--TENİS raketleriyle meraklıların yoğun İlgisini gören ‘Babolat’, akıllı teknolojileri ürünlerine yansıtmaya başladı.


4.2--Play Püre Drive’ adındaki yeni nesil raketin sap kısmının en altında sensörler yer alıyor.


4.3--Hız ve hareketleri takip eden bu sensörler, topa doğru vurulup vurulmadığını hesaplıyor.


4.4--Ayrıca ürün servis, ‘forehand’ ve ‘backhand’ vuruşların doğruluğunu da tespit edebiliyor. Tüm verileri akıllı telefonlar üzerinden takip ediliyor.

 

5—Basketbolda Atış Ölçümü:


1--Profesyonel spor ürünlerinde uzman markalardan VVilson, basketbolseverlere yönelik akıllı bir top geliştirdi. ‘VVilson X’ adlı topun içinde bir sensör var.


2--Atılan şutları, şut hızını, şutun hangi bölgeden atıldığını ve oyun süresi gibi veriler anında akıllı telefonlara gönderiyor ve grafikler üzerinden takip sağlıyor.


3--Topun içindeki sensörün şarjı 300 gün ve 100 bin atışa kadar yetiyor. Şarj ederek performans takibine devam edebilirsiniz.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 372

Eklenme Tarihi : 15.09.2020

Önceki sayfaya geri dön.