MAKALELER / Özlü Sözler-1






Özlü Sözler-1:


1-Başarlı her insan en azından kendi programını yapmaya yetecek kadar dışarıya kapalı olmak zorundadır.


2-Eğer ergenlikte beceriksizlik toplumca tescil edilirse  kişide yaşam boyu çalışma felci gelişebilir.Bu nedenle ebeveynler ve büyükler bu tescil ifadelerinden kendi çocuklarını korumak zorundadır.


3-Korkunun olmadığı yerde cesarette olmaz.


4--Geçmişin hesaplarıyla-bayatlamış bilgileriyle  geleceği inşa edemezsiniz.


5--Her yeni gün yeni ve taze bilgi demektir.Ulaşılabilir bilgi alanı genişledikçe örtülü bilgi alanı üstel olarak genişler.Bu nedenle,yapılan her işi yepyeni bir iş olarak bir adım önde ön yargılardan arındırılmış(hesaplardan) olarak başlanmalıdır.


6--Balık baştan yani hem şirketin sahibinden hemde işin başlangıcından kokar(başlangıç şartlarına bağlılık ).


7--Nefsinizi başkalarının nefsinin üstünde inşa ederek var olamazsınız.Alabilmek için vermelisiniz.Erkek kendi nefsini eşinin nefsine feda etmedikçe evlilikte huzur herhalde oluşmaz.


8--Borç alırken yerine koyarsanız,tekrar istemeye yüzünüz ve imkanınız olur.


9--Sadaka vermek-hayır işlemek sürekli ve günlük olarak yapılmalıdır.Annenin çocuğuna süt vermesi annenin sadakası ise çocuğun ona gülümseyip pozitif enerji vermeside bebeğin sadakasıdır.Bir yaşlıyı karşıdan karşıya geçirmek,bir öğrenciye ders anlatmak,bir çocuğu okumak,bir fakirin ihtiyacını karşılamak,hergün bir kediye yemek artıklarını ayırmak da sadakadır.


10-Sen var isen(ayakta durabilirsen) ben de varım(bende ayaktayım).Karşındaki yok olursa Sende yok olmaya başlarsın.Önemli olan karşındakinin seni sıvazlamayıp,seni geliştiren bir yapıda olması ve seninde bunun farkında olman.


11-Bilgi temel güçtür.Ve ilk emir oku dur.


12--Bir Şirketin-Kurumun gücü ancak çalışanların heyacanı-bilgisi ve becerisi kadardır.

 

13—Sözümüz Ağzımızdan çıkana kadar bizim tutsağımızdır çıktıktan sonra o bizi tutsak kılar

 

14—Akıp giden zaman ne durdurabilir ne de biriktirebilirsiniz ancak şükr ederek meşru sınırlar dahilinde tadını çıkarıp güzel bir biçimde yaşamaya çalışabilirsiniz.

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 318

Eklenme Tarihi : 15.09.2020

Önceki sayfaya geri dön.