MAKALELER / Tesis-Fabrika- Kurmak-Bal Üretim Tesisi Kurmak-Öneriler






Tesis-Fabrika- Kurmak-Bal Üretim Tesisi Kurmak-Öneriler:


1—Bal üretim tesisi kurmak isteyen bir firma Hakkarinin  vs  Resmi il bilgilerinde bal üretim kapasitesinin  80.000 kovan olarak ifade edilmesine karşın sağlıklı bilginin 42.000 olduğu ve bununda 42 tonluk üretim kapasitesi olduğu açığa çıkmıştır.Yani sağlıklı üretim kapasitesininin sınırlarını bilmek ve ona göre yatırım yapmak.


2--2.Adım bu üretimin Gıda Kodeksine uygunluğuydu.Kurulacak firma bunu garanti etmeliydi.Yani Firma Şemdinli balını üreten arıların ilgili çiçekler dışında başka çiçekleri koklamadığını ve herhangibir şekilde doğal bal dışında başka bir maddenin katılmadığını garanti etmeliydi.


3--3Adım bunu Gıda Kodeksi 2000/39 a uyum sağlayacak tesisini kurmak.Firma 3 adımı 1 ve 2. adımdan önce yaparsa ,ve 1. ve 2. adımları sağlayamaz ise tesis herhalde hem atıl kalacak hem de amacına erişemiyecek.


4—Firma bu baldan üretilecek lokumları Çine ihraç etmek istiyordu.Oysa Çinliler tatlıyı sevmezler ancak Hintliler tatlıyı çok sever.


4.1--İhracatta asl olan ise sözleşme ve malın arkasında durabilmek ve marka olabilmektir.


5—Kısaca tesis kurmak ciddi bir iştir.


5.1--Bu konuda kurumsal olarak Pazar araştırması yapan bir bir firmaya Pazar araştırması yaptırmak.Firmanın yapacağı üretim miktarına göre kurulacak tesisi kaç yılda geri ödeyeceği


5.2—uygun finansman kaynağı bulmak ve dövizdeki değişimlere karşı karı hedge-heç ettirmek.


5.3—Fabrikanın-belediyeden yer araştırması yaptırmak- mimari-elektrik-mekanik-makine yerleşim planı-üretim planı-lojjistik vs planların üretilmesi. Fabrikayı rantabl enerji-su-malzeme tasarruflu çevre dostu ve yeşil fabrika-endüstri 4.0 yakın-otomasyonlu fabrika  olarak kurmak


5.4—Fabrikaya alınacak elemanları eğitim simülatörü vs eğitmek.Etik ve bilgi-beceri düzeyi yüksek eleman almak.





Makalenin İzlenme Sayısı : 857

Eklenme Tarihi : 25.08.2020

Önceki sayfaya geri dön.