MAKALELER / Kültürel Değişim Örneği-Okinawa Adası






Kültürel Değişim Örneği-Okinawa Adası:


1--ABD Kültürünün hazır-aperatif-hızlı ve ucuz kültürel ürünlerinin dünyayı istila etmesinin tipik örneği japonyanın okinava adasındaki yemek kültürünün değişimidir.


2--Dünyada sağlıklı ve en uzun yaşayan okinava adası insanları 1980 li yıllarda mantar gibi açılan hazır burger restoranlarının etkisiyle  ; daha önce bol yeşilli-soyalı-bol çeşitli sağlıklı-organik-zengin yemek kültürünü ABD müziğinin de etkisiyle damak lezzeti uğruna kola ve GDO yemlerle beslenmiş organik olmayan-hazır işlenmiş etten mamul iki kocaman ekmek arasında kocaman biftek ve yanında kola için terk etmesidir.


3--Sonuç okinawanın sağlıklı kilolu insanlarının yerini obez insanların alması oldu.


4--Dünyanın ABD den kültürel olarak alacağı çok şey var.Ancak bu gibi şeyler kolay ve hızlı erişilebilir olduğu için çok kolay alınabilmekte.


5--Öncelikle ABD de yönetimin kendi halkının sağlıklı yiyeceğe erişmesini sağlaması gerekir.Bunun için herhalde ABD kamu kurumunun devlet olarak sağlıklı gıdayı teşvik etmesi gerekir.Sonuçta ABD nin sağlıklı gıdaya geçişi ile herhalde onu takip eden dünya kültüründe de sağlıklı gıdaya geçiş mümkün olabilir.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 390

Eklenme Tarihi : 25.08.2020

Önceki sayfaya geri dön.