MAKALELER / Zamanda Geçmişe Müdahale Edilmesi Matematik Olarak Mümkün mü








Zamanda Geçmişe Müdahale Edilmesi Matematik Olarak Mümkün mü:

 

1--Ufolar için pekçok spekülasyon yapılıyor.ufolar başka dünyalardan gelen konuklar olabildiği  gibi pekala  ileriki   örneğin 4000 lı  yıllarda zamanda geçmişe  yolculuk teknolojisi gelişmiş insan neslinin geçmişe ait bilgileri derleyerek geleceğe yön verme girişimi de olabilir.

 

1.1--Ufo vakalarında ortak yapı bu 3.tur varlıkların simdi  ve geçmişte dünyayı  ziyaretlerinde canlılara ve olaylara  müdahale etmedikleri sadece bilgi topladıkları şeklinde cereyan etmektedir.

 

1.2--Bu 3.tür varlıkların bizim 4000 lı yıllardaki torunlarımız olması pekala mümkündür.Eğer 3.tür den bir grup uzaylı hitlere ordularını fransa kıyıları yerine normandiyaya yığması  bilgisini verseydi  tarihin seyri  değişecek belki  4000 lı yıllara erişmemiz mümkün olamıyacaktı.

 

2--Geçmiş ve gelecek otomotik kontrol teorisine göre blok diyagramdan da incelenebilir.

 

2.1—Blok diyagrama göre bloğa giren bilgi bloktan çıkarken aynı zamanda çıkan bu bilgi tekrar bilgi girişine bağlanmakta.Olayın matematik olarak ifade edildiğinde

 

C(s):Gelecek transfer  fonksiyonu—bloktan çıkmakta

 

R(s):Geçmiş  transfer  fonksiyonu-bloğa girmekte

 

G(s):Şimdi blok transferi

 

H(s):Geri  besleme fonksiyonu-bloktan çıkıp Rs katılmakta.

 

2.2--bu ifadeye göre H(s):0 olması yani geçmişe l+G(s).H(s)   müdahale edilmemesi sonuçta C(s):0(s)-geleceğin yok olmasına neden olur-uygarlık  durur.

 

2.3—Bu nedenle geçmişe yönelik müdahale uygarlığın gelişimi için sürekli yapıldığı düşünülebilir.

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 380

Eklenme Tarihi : 25.08.2020

Önceki sayfaya geri dön.