MAKALELER / Uzayda-Sınırlı Mekanda Değişken Mimari Tasarım








Uzayda-Sınırlı Mekanda Değişken Mimari Tasarım:


1--Yakın gelecekte uzaya açılınacak ve bunun için yapılacak uzay gemilerinde mimarı tasarımda önem kazanacaktır.


2--Uzay gemileri yapımında temel kriter minimum malzeme ve minimum mekanının tasarlanması olacaktır.bu nedenle sabit mekan tasarımının yerini değişken mekan tasarımının alacağı kuvvetle muhtemeledir


2--Nedir değisken mekan tasarımı.Dünyada yer problemi olmadığı için yaşam mekanları sabit yapılmaktadır.Ancak uzay gemisinde minimum malzeme kullanabilmek için mümkünse bütün yaşam mekanlarının  aynı  yerde yapılması zorunlugu doğacaktır.


2.1--Bu nedenle gemide yatak odası ile oturma odası-dinlenme salonu aynı yer olmak zorundadır.Bu nasıl sağlanabilir.eğer sizin gemi içinde belli bir mahalde ışıktan halografık olarak duvar oluşturabilir ve hatta bilgisayar ve bir cihaz yardımıyla uygun olarak ışıktan kanape-ısıktan yatak yapabiliyorsanız-


2.2--yapacağınız iş zihninizden bunu geçirmek ve bunu algılayan bir ana bilgisayarın bulunduğunuz mekanı(gemi  içinde belli  bir  bölge)  düşüncenize  uygun  cihaz yardımıyla oluşturması ve sizin yatağa uzanıp sakin bir müzik eşliğinde deniz dalga halogramını seyretmeniz olacaktır.


3—2.Bir çözüm ise aynı mekan için ışıktan duvar yapıp ev aksesuarları-kanape-sandalye-lavabo vs gizlenebilir yapmak-mekan değişiminde bunları çağırmak olabilir.


4—Uzay gemisinde wc  ihtiyaçları  ıcın mutlaka bir banyoya gereksinim vardır.ancak suyun yerini başka enstrümanların alacağı kesinndir.bunlarda lazer sakal kesici ve bunu uzay tozuna çeviren bir cihaz.


4.1--Örneğin sulu banyo duşunu uzay gemisinde kullanamayacağınıza göre vücuttaki kır ve diğer maddeleri vakumlayan ve uzay tozu haline getiren elektromanyetik duşlar alacaktır.Bu duşun altında birkaç dakika kalarak  banyo  keyfini yasayabilir stres ve gerginlikten uzaklaşabilirsiniz.


4.2--Öte yandan büyük ve küçük ihtiyaçları vakum gibi emen ve bunu uzay tozu haline getiren cihazlar sulu ihtiyaç temizleme araçlarının yerini alacaktır.


5--Uzayda kesme  işleri için değişik lazer bıçaklar üretileceği muhtemeldir.ote yandan dometesli sosisli bir menemen için gezegene yada ana gemide olmanız gerekir.Küçük gemilerde bu olay pek mümkün değildir.


5.1--Yemek ihtiyacı hazır mikrodalga fırında ısıtılan yiyecekler ve cips turu yiyecekler olacaktır.Ayrıca insan ihtiyacı olan-canlı bir inşaat olan insan için sarf malzemesi olarak kullanılan mineral-vitamin-yağ-karbonhidrat vs ihtiyacı soylen gibi süper besinler kullanılabilir.Bunlar 3 d yemek hazırlayıcıdan gelebilir.


5.2—Diğer bir konu derin uzayda gemi içinde insani canlı kılan-can olan bir tür enerji-radyonik yaşam enerjisi-orgon için gemide yaşam enerji  aküleri olması gerekir.


5.2.1—Uzay gemileri derin uzayda seyahat ederken dünyaya uğrayıp-ley(yaşam enerji akış hatları) düğüm noktaları(çakraları)stonege-göbekli tepe vs bu aküleri doldurmuş olabilirler.Zira derin uzayda bu enerji olmadan canlı kalmanız mümkün olmayabilir.


5.2.2--Wilhelm Reichin ilk defa ortaya koyduğu orgon enerjisi çok ince bir enerji olup hücrede dna ya belli açıyla girip onu aktive etmektedir.


5.2.3—Zira besinlerde sarf malzemesi-protein-yağ-vitamin-mineral vs dışında yaşam enerjisi bulunmakta-besin besin değerini kaybedince-bitki ölünce bu enerjide yok olmakta.Bu nedenle gemi içinde yaşam enerjisini ancak yaşam enerji aküleri ile karşılayabilirsiniz.


5.3—Uzayda kullanılacak besin  minimum düzeyde  olacaktır.Ayrıca yemek  kültürü-banyo  kültürü tümüyle gezegende kalacaktır.





Makalenin İzlenme Sayısı : 514

Eklenme Tarihi : 25.08.2020

Önceki sayfaya geri dön.