MAKALELER / Zaman Hissi






Zaman Hissi:

 

1--Yaklaşımın Temeli:

 

1-Parkınsonda Da jık bazal gangliyonlarda görülen ağır hasar zaman kavramınıda bu hastalarda dejenere etmektedir

 

2-Beyınde davranışı idare eden her aktıvasyona bir dalga eslik eder.Buna bağlı olarak her dalganın 1-frekansı 2-genliği 3-uzayda kapladığı aktivasyon alanı vardır.

 

3—zaman ve uzay gibi yapıları idare eden nöronlarda zaman ve uzay göreli olarak değerlendirilmekte olduğu düşünülebilir.Bu durumda sabit bir  içsel frekanstan soz edilebilir.

 

3.1--Bu Frekans Fi=1.66 Hz civarında olabilir.

 

4--Zaman hissinde zaman akış hızı presinaptik hücrede belli bir frekans ve genlikteki aktivasyon olacak şekilde işlenir.postsinaptik hücrede ise sabit fiç=1.66 hz frekanslı aktivasyon üretilir.

 

4.1--Bu iki aktıvasyon iki hücrenin  birleşim  noktasında(bazal  ganglıyonlarda)  beyindeki  korpus kollostakı gibi fark-diferansiyel oluşur.bu fark zaman hissini ve diferansiyelin diferansiyeli-2.türev aynı zamanda beyin halogramında belirli parlaklıkta zaman bilincinin parıldamasına neden olur diye düşünülebilir.

 

4.2--Zaman akısına bağlı norotransmiter arz fonksiyonu ile içsel frekans reseptör duyarlık talep fonksiyonu sinapsta kesişir ve aktıvasyonun şiddeti zaman bilinç ve hissinin beyin halogramında parlaklığını verir diye düşünülebilir mi.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 297

Eklenme Tarihi : 15.07.2020

Önceki sayfaya geri dön.