MAKALELER / Pencere Yalıtımında Kristalbond Kullanımı






Pencere Yalıtımında Kristalbond Kullanımı:

 

1--KBT Kimya tarafından Türkiye'ye tanıtılan-Japonyada yaygın olarak kullanılan “ Kristalbond", 2012 yılında "I COAT – Innovative Coating Technologies (Yenilikçi Kaplama Teknolojileri)" şemsiyesi altında yeniden şekillenerek "I Coat Shield" adını aldı.

 

1.1--I Coat Shield, yaşam konforu ve enerji tasarrufu sağlamak için kızılötesi(IR) ve morötesi(UV) ışınlarına karşı kalkan oluşturan bir sıvı cam kaplama sistemidir.

 

2--Isı yayılımı üç yolla oluşmaktadır. Bunlar radyasyon (ışınım) , kondüksiyon (iletim) ve konveksiyon ( sıvı, hava veya başka bir akışkan vasıtası ile taşınım) yollarıdır.

 

2.1--I Coat Shield,  radyasyon (ışınım) yolu ile yayılan ısıda etkilidir.

 

3--SolGel ve Nano teknolojinin birleşmesinden oluşan I Coat Shield, camlara iç kısımdan sürülerek normal oda sıcaklığına kürleşir ve yaklaşık 7 Mikron kalınlığında bir tabaka oluşturur. 

 

3.1--Camlarınızı sökmenize gerek kalmadan direkt mevcut cam sisteminin üzerine uygulaması yapılır. Uygulama tarafımızdan eğitim almış profesyonel ekipler tarafından yapılmaktadır.

 

3.2--I Coat Shield, tam olarak kürlenip camsı hale geldikten sonra yanmaz, toksik risk ihtiva etmez, çatlamaz, soyulmaz ve hava kabarcığı oluşmaz.

 

3.3--Camla özdeş bir malzemeden imal edildiği için 6H 'lık çizilme dayanımı ile cama çok yakın bir yüzey sertliğine sahiptir.

 

3.4--Reflektif değil absorbtiftir. I Coat Shield uygulanmış cam, sıcaklığı dışarı yansıtmaz, kendi içine absorbe eder. Camın kendisi daha çok ısınır ancak bu sıcaklığı içeri geçirmez.

 

4--I Coat Shield'ın özelikleri :

 

4.1—Sıcaklığı taşıyan ışınlar olan IR (kızılötesi) ışınları %90 oranında keserek                                   


yazın……………3-10ºC ,                                                                                                                          

kışın…………… 3-4ºC sıcaklık farkı olmasını sağlar.

 

4.2--I Coat Shield , zararlı mor ötesi (UV) ışınlarını da %99 olarak kesmesi sayesinde, eşyaların solması ve cilt pigmentasyonuna karşı koruma sağlar.

 

4.3--Meydana gelen sıcaklık farkı klima kullanımında %20'ye varan enerji tasarrufu sağlar.

 

4.3.1--Örneğin ortamı 45 dereceden  23 dereceye indirmekle, 39-40 dereceden 23 dereceye indirmek arasında enerji sarfiyatı bakımından fark vardır. Klimadaki her 1 derecelik sıcaklık farkı elektrik tüketiminde %4'e yakın bir değişiklik yaptığı kabul edilmektedir.

 

4.4--I Coat Shield, şeffaf sıvı yapısı sayesinde her türlü büyüklükte ve şekilde cama içeriden sürülmek sureti ile rahatça uygulanır.

 

4.5--%76'lık görünür ışık geçirgenliğiyle ortamı karartmadan güneş kontrolü sağlar ve bu sayede suni aydınlatmadan da tasarruf edilir.

 

5--Sıvı olması nedeni ile her büyüklükte ve şekildeki cama kolayca uygulanır. Kendiliğinden yayılma özelliği ile cam yüzeyi ne kadar büyük ve eğimli olursa olsun eksiz, yekpare bir yapı sağlar.

 

6--Daha detaylı bilgi için http://www.icoat.com.tr adresini ziyaret edebilir





Makalenin İzlenme Sayısı : 265

Eklenme Tarihi : 15.07.2020

Önceki sayfaya geri dön.