MAKALELER / Güneş Enerjisi Santralları-Taralaları-Türkiye





Güneş Enerjisi Santralları-Taralaları-Türkiye:

 

1--Türkiye'nin en büyük güneş tarlası DENİZLİ Serinhisar’a bağlı Ayaz Köyü’ne Türkiye’nin en büyük güneş enerji santralı kuruldu.

 

1.1--Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Hüseyin Erikoğlu’nun yaptığı Renoe Enerji’ye ait Renoe Ayaz Santralı, 500 kWp güçle güneş enerjisinden elektrik üretecek.

 

1.2--1 milyon euro yatırımla tarıma elverişsiz 10 bin metrekarelik alanda bin 818 güneş paneli kullanılarak oluşturuldu.

 

2--Karaman’da mülkiyeti İl Özel İdaresine ait ve imar planında enerji üretim ve iletim tesisleri alanı olarak planlanan 10 adet arsanın ihaleye çıkarılacağı bildirildi.

    

2.1--Valilikten yapılan açıklamada, "Türkiye’de güneş enerjisi potansiyelinin en yüksek olduğu illerin başında gelen Karaman’da, yapılan incelemeler ve çalışmalarla birlikte Mevlana Kalkınma Ajansının desteğiyle mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Kocadüz mevkiinde bulunan ve 10 bin metrekarelik bir alan da kurulu gücü 500 KW gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurulması çalışmaları başlatılmıştı.

   

2.2--Önümüzdeki günlerde tesis tamamlanacak olup, TEDAŞ kabulünden sonra santral enterkonnekte sisteme bağlanıp elektrik üretmeye başlayacaktır.

 

2.3--Yürütülen çalışmalar sonrasında enerji üretimi konusunda İl Özel İdaresinin öncülüğünü yaptığı güneş enerjisi santrali projesi kapsamında, Bölgede yatırım yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler şartların haiz olması durumunda enerji santrallerinin kurulacağı arsaları 25 yıllığına kiralayabilecek.

 

2.3.1--Lisanlı ve lisansız güneş enerji santrali projeleri için İl Özel İdaresine ait parselde yaklaşık 950 bin metrekarelik alan ayrılmıştır.

 

Kaynak: http://www.faalenerjidergisi.com/





Makalenin İzlenme Sayısı : 635

Eklenme Tarihi : 30.05.2019

Önceki sayfaya geri dön.