MAKALELER / Zaman Akışı ve Uzay-Zaman Özellikleri







Zaman Akışı ve Özellikleri:

 

1--Zaman kavram değildir

 

2--Zaman parçacık cephesi olmayan subotomik yapı elemanlarından olabilir.

 

3--Zaman kuantum mekanik kurallara kısmen bağlı olabilir.

 

4--Zaman subotomik yapı elemanlarının akışıdır. Bu akış hız ile oluşur. Hareketin olduğu her yerde zaman akışı vardır. Bu akış hareket ile oluşur.

 

5--Zaman ile süre çok karıştırılan kavramdır. Zaman süreden farklıdır.Süre ile üç saat, saniye cinsinden zaman akış parçacıklarının miktarı ölçülebilir.

 

5.1--Cismin hızı ile süre arasında: Einsteinin hız-zaman bağıntısı Geçerlidir.Bu ifadeye göre V(cismin hızı)=C(ışık hızı)=>eriştiğinde  q=iki vuruş arası geçen süre uzar. Sarkaç yavaş çalışırmış gibi gelir.

 

5.2-- Zaman aynı zamanda hayat enerjisidir. Mikro ölçekte Et= hxft ile(h=Planck sabiti , ft=zaman dalgasının frekansı)olarak yazılabilir

 

5.2.1--Zaman enerjisi için ısı transferi fiziği bilgisi benzeşiminden yararlanılarak Et(canlının emdiği hayat enerjisi) 

Et= r.t.Vt.q olarak makro ölçekte ifade edilebilir. Burada

 

r =Zaman enerjisine göre cismin şekil faktörü- r=şekil faktörü en iyi forma DNA sahiptir ,

 

t=süre). Vt=zaman akış hızı , q=zaman akış yoğunluğu olarak makro ölçekte ifade edilebilir.  

 

5.3—Geçmiş zamansal yol-Rx=Vzx.t ,  Gelecek zamansal yol-Ry, şimdiki zamansal yol olup burada Vz=zaman akış hızı , t= süre ; R= zamansal yol

 

5.3.1—Zamansal yol R=Vz.t olarak ifade edilebilir.Herhangibir noktada bulunan cismin zamansal olarak bulunduğu nokta-Şimdiki andır

R=karekök( R2x+R2y)

 

R=şimdiki an ;   Rx=geçmiş zamansal yol ile  Ry=gelecek zamansal yolunun karelerinin kareköküdür.

 

5.3.2--Örneğin 1992 (1) noktasından den 1780 (2) noktasına e gitmek için R1….R2 gitmek için R1-R2 oluşturmak gerekir.Bulunulan kabinde Vz düşürülürse R aynı an için R düşer.

 

5.3.3—Bingbangı 0 kabul edersek tarihsel süreçler zamansal olarak ardışık geldiğine göre 1780  tarihinin zamansal yolu t nin daha geride olması dolayısıyla R=Vz.t göre 1992  den daha düşüktür.Bu nedenle aynı t için Vz düşürülebilir.Kaba olarak 1780 gelinir ancak seçilen bir an için m denilen kutupsal açıya ihtiyaç vardır(zamanı kutupsal koordinatlarda incelersek) m anında bütün evrendeki olayla flu olarak erişilir.Burada coğrafi koordinat ile ilgili bölgeye girilir.

 

 R(1992)=karekök(Rx+Ry)=karekök((Vzx.t)2+Vzy.t)2)

 

5.3.2--Bu anlamda şimdiki anın iki bileşeni geçmiş ve geleceğin zamansal yollarıdır.

 

5.4—Bir başka ifade olarak Matematik olarak zaman için dinamik zaman akış hızı olarak  Vz=k.dVa/dt ile ifade edilebilir.

 

Va=cismin hızı , Vz=zaman akış hızı , k=sabit

 

5.4.1--Bu ifadeye göre her cisim hareketine cismin süreye göre hareketi ile zaman akış hızı oluşur. Bu anlamda her hareket bir zaman akışı jeneratördür.

 

5.5—Öte yandan statik olarak yıldızlardan gelen canlı yaşamı için gerekli olan canı sağlayan bir statik zaman akışı tüm uzayda var olmaktadır.

 

6--Uzayda aynı bölgede farklı boyutta birden fazla uzay bölgesi olabilir.Bu uzay bölgelerine zaman veya mekan cebide diyebiliriz. Bunu mümkün kılan zaman akış hızıdır.

 

6.1--Prensip: Zaman akışında hem hareket hem de bu harekete eşlik eden bir uzay vardır. Yani her zaman akışında bu akışa eşlik eden bir uzay vardır. Dünyada cisim hızları küçük olduğu için bu uzaylar çakışır fark edilmez. Yüksek hızlarda belirgin hale gelir.

 

7--Zaman enerjisi Et= hxft  ifadesine göre her zaman akış hızı için belli frekansta bir uzay yani zaman kanalı oluşur. Zaman akışı kontrol edilebilirse (teknolojik olarak) zaman kanallarında uzay araçlarının çarpışmaması için bir frekans dağıtımı yapılmalıdır. Bu zaman kanalları uzaylıların kullandığı kanallar olabilir.

 

8--Gemi ışık hızında gitse t(süre)=0 olur. Et = sb ise Vz…0 gider. Gemi içinde V…. 0 gitmesi ile tüm canlılık ortadan kalkabilir. Bu nedenle gemi içi ile gemi dışı dengelenmelidir.Gemi dışında Vz…0 olur iken gemi içinde canlılığı mümkün kılacak belli değerde olmalıdır.

 

8.1--Bu nedenle gemi içinde zaman akış hızını yükselten osilatörler kullanılmalıdır.

 

9--Canlıların metabolizma hızları Vz ile doğru orantılıdır. Vz yüksek ise sakal uzamasıda hızlanacaktır. Bir Ufo vakasında gemiye giren bir subay çıkışta 1 haftalık sakal ile çıkmıştır. Gemiye giren subayın girdiği süre bir ve birkaç saat süre kadardır. Buna dayanarak Ufo vakalarında gözlemlenen olgularda gemi içinde zaman akış hızım yükselten osilatörler kullandığı söylenebilir.

 

9.1--Yüksek hızlarda Vz değişip insanda bazı dengeleri değiştirebilir. Amerikalıların philadelphia deneyi sonrası bazı denizcilerin deney sonrası çıldırması Vz ile bazı hormon aktivasyonlarını(dopamin vs) değiştirip(Merkezi sinir sistemini yöneten biyolojik parametreleri) kişinin ruh halini değiştirdiği ve psikoza sokabildiği düşünülebilir.

 

10--Bermuda bölgesi ile dış dünyadan gelen ziyaretçiler için uzay gemisi şartlan uyumlu olabilir. Gemi yüksek hızlara çıkarken yeni bir uzay teşekkül ettiğinden biz onları algılayamıyoruz. Yeni uzayı meydana getiren (t) dur. (Süre) Işık hızının üstünde yeni bir uzay teşekkül eder. Bermuda da doğal olarak t çok yükselir. süre yavaş akar. Sarkacın 2 vuruşu arasında geçen süre uzar saat yavaş   çalışıyormuş gibi gelir. Saatler geri kalır.

 

10.1--Işık hızının üstünde hızda gelen uzay gemisi ancak uygun bir zaman kanalı (yeni bir uzay) ile dünyaya erişebilir. Bu zaman kanalı seçilmiş bir frekanslı kanal olabilir.

 

10.2--Bermuda da geçmişe dönme olaylarının nedeni zamansal yolun kısalmasıdır. Bermuda dışında r2(1995) iken, bermudada r(1543) olabilir.(Moyna, fener, savaşan denizci görüntüleri)

 

10.3--Gemi uzayda ışık hızının üstünde ilerlerken gemi hızı yüksek olduğu için zaman akış hızı düşük olacaktır.Bunu gemi içinde hız osilatörleri kullanılarak sağlanabilir. Gemi uzaydayken bir dünyalı gemiye girerse 1 günlük yerine 1 haftalık sakal uzaması görebilecektir.

 

11-- Bazı parapsikoloji vakalarında zihin ile geçmişe veya geleceğe gidilebilmektedir. (Geleceğe Rüyalarla, uyku-uyanıklık ruh halinde) zihin geçmiş ve geleceğin kesiştiği şimdi yerine geleceği veya geçmişe girebilir. Fal olaylarında kişinin geçmişi medyum tarafından bilinebilmektedir.burada amprik ilişkiler kurulabilir.

 

11.1--Geçmişte yaşanan bir olayın olduğu uzaya girebilirsiniz.Olayların korunumu kanu gereği olaya fiziki olarak müdahil olamazsınız. Ancak olaydaki somut olan herşey (insanlar, sen vs.) siluet durumuna gelir. İnsanlar girebilir. Ama onları tutamazsınız. Genellikle mekanın bazı özellikleri ve ruh hali bu olayda etkendir. Ortamın soğuk oluşu.

 

12--Problem uzaman akısı teknolojik olarak yavaşlatılmış bir uzay gemisinde doğan bir çocuk ile aynı anda dünyada bir çocuk doğmus olsun.Gemideki ve dünyadaki sure aynı olsun.dünyada zaman akış hızı Vzd=1000 ve gemideki akış hızı Vzg=10000 centar olsun.

 

12.1--Gemideki ve dünyadaki çocuğun yası ne olur.ömürleri oranı hesaplanırsa dünyadaki çocuk gemidekine göre 10 kat daha fazla . yaşayacaktır

 

12.2--Problem bir dünyalı bulunduğu yerden özel bir gemiyle seyahat ediyor.yeni bir zamana gidiyor.aradan 10 dakika geçiyor.ve yeni mekanda yani gemide 60 yıl mühendis olarak çalıştım diyor.Zaman akış hızları oranı nedir  alınan zamansal yol-R=Vz.t

t1=60x365x24x60 dk

t2=10 dk

 

vzg/vzd=t1/t2=31536000 kat yanı gemide ki zaman akış hızı dünyadaki zaman akış hızından 31536000 kez daha kızlı akmakta kişi yaşlanmaktadır.bu yaslanmayı  dünyadaki zaman akis hızına uygun hale getirmek için kişinin gemide bulunduğu ortamda zaman akış hızı 31536000 kez yavaşlatılmalıdır

 

13--Zaman enerjisinin korunumu temel varsayımı- klasik anlamda zaman enerjisi diğer enerjilere dönüşebilir ve tıpkı enerjinin korunduğu gibi zaman enerjisi de korunur.

 

13.1--Olayların korunumu temel varsayım:yaşanılan yani bulunulan şartlarda olaylar korunur. bu anlamda olayın şartları dışında olaya müdahale edilemez. Geçmişe müdahale edilemez ancak gelecek şekillendirilebilir.geleceği zamanda yolculuk yaparak tıpkı bir demiri büktüğünüz gibi şekillendirilebilir ancak zamanda yolculuk yapmak gecmişe müdahale edilemez.

 

13.2--Aynı anda bir sufi birden fazla yerde bulunabilir insan bedeni kuantum mekanik olarak ruhsal anlamda buna muktedirdir(hz.mevlana nin bir vakada 7 yerde aynı anda yada zamansal aralıkta bulunduğu rivayet edilir) ancak olayların korunumu gereği bu çok bedenlilik durumunda hiçbir olaya müdahale edemez.tek bedeninde bulunduğunda bu mümkün olur.yanı ruhsal beden ile hiçbir şeye müdahale edemezsiniz. yanı ruhlar hiçbir şeye karışamaz.sadece düşünce dışında.

 

14—Biyolojik Ömür:zaman akısına nasıl müdahale edilebilir ve biyolojik omur formülü canlı sistemler zaman akış hızı  ile doğru orantılı olarak yaşlanırlar ve ömürleri belirlenir.zaman akış hızı yükseldikçe ve canlılık artar bu enerjiyi kullanabilme yeteneği yani verimi arttıkça yaşlanma yavaşlar.

 

14.1--zaman akış hızı bulunulan mekanda yavaş akıyorsa biyolojik ömür kısalır kısaca biyolojik omur n=ln(t/vz) olarak formüle edilebilir.Bu ise telomeraz enzimi ile ilgilidir.

 

14.2-- madde ısındıkça moleküler hareket artar ve canlıların bozunması da artar.canlı organizmanın bulunduğu ortam soğudukça çürüme ve bozunma azalır vede temel varsayıma göre zaman akış hızı arttıkça canlı bozunması azalır sonuç olarak zaman akış hızı ortam ısındıkça azalır soğudukça artar. yanı zaman akış hızı ortam sıcaklığı ile ters orantılı olarak değişir,  ancak her ortama uygun her organizmanın sağlığını sürdüreceği   bir sıcaklık değeri vardır.bu değer ile zaman akis hızının arasındaki ilişki ömrü belirler.

 

15-- zihin ile zamansal yol ve zamanın geçmiş ve geleceği açısından matematik ilişkiler kurulabilir. Birçok fantom olayında geçmişteki siluetin uzayına girme olayı vardır.

 

16--Zaman  yine  depolanabilir  bir  enerjidir.Zaman jeneratörü (üretici) cismin hızıdır. Deposu (Aküsü) toprak, denizler, maden yatakları olabilir. Dünyadaki canlılar için gerekli zaman akışını(hayat enerjisini) dünyanın güneş etrafında ve kendi etrafındaki hareketi yani uzaydaki hızı neden olur. Yaz mevsiminde dünyanın uzaydaki hızı en az zaman akışı hızı -(ters ilişkili) en fazladır.

 

16.1--Bu enerjinin yüksekliği ile canlılar büyür. Bir okyanusta(zaman deposu-aküsü-uzaylılar neden okyanuslarda üs kuruyor) zaman akışını harekete geçiren Osilatör kullanılırsa bu potansiyel zaman enerjisi ile çok değişik fenomenler meydana gelir.

 

16.2--Zaman Enerjisi ile Elektrik enerjisi arasında ilişki kurulabilir. Zaman üreticinin bir gücü (Pt); güce bağlı bir potansiyele (Zaman akış hızı-volt-Vt ile akım şiddeti (I) ise (t)-süre) (süre ile ilişkilidir)

 

16.3—Yoğun Magnetik bir alan bu depolanmış enerjinin okyanustaki dağılımını  etkileyebilir.(Üniform  değil)  Bu  enerji  statik bir  enerji değildir. Dinamik bir enerjidir. Dinamik enerji kurallarına göre,formüle edilebilir. Zaman Enerjisi ile diğer Elektrik, Magnetik, gravitik kuvvetler arasında bir ilişki kurulabilir.

 

17--Gemi  ışık hızı ve çok yüksek hızlara çıktığında zaman için bağıl hız çok yüksek değerlere çıkar.bu durumda  muhtemelen  hücrenin ömrü sonsuza yani  hücre kansere gider.bunu çözümlemek için gemi ışık hızına yakın hızlara çıktığında gemi içindeki zaman akış hızı teknolojik olarak yavaşlatılarak içerideki  mürettebatın  kansere yakalanması önlenebilir.

 

17.1--Buda geminin dış yüzeyinde zaman akışını belli bir oranda içeri süzen bir nevi filtre veya vana görevi yapan koruyucu kalkan yapılması ile mümkün olabilir.Bu kalkan aynı zamanda ısı kalkanı da olacak-pürüzsüz bir yüzeye sahip olacaktır.Gaz akışlarında yüzey pürüzlüğü oluştukça ısıda yüksek hızlarda problem yaratacaktır.bu nedenle teknolojik olarak atomik büyüklükte bir pürüze erişilmek zorunludur.

 

17.2--Öte yandan kalkan malzemesinde atomlar yada moleküller arası mesafeye göre yüksek hızlarda zaman akışı için filtre görevi görerek zaman akışını yavaşlatsın.

 

17.3--Sonuçta yüksek hızlarda zaman akışı yükselmekte ve surede izafiyet teorisine göre süre kısalmakta sonuçta her canlı için geçerli olan biyolojik ömür n=ln(t/vzb) bağıntısına göre süre kısaldığı ölçüde zaman akış hızı kalkanlar yardımıyla bir dereceye kadar artırılmalıdır ve aynı zamanda aşırı zaman akışı da organizma kansere yakalanacaktır.

 

17.3.1--Ayrıca özel diyetler ile kansere karşı normale göre yüksek olan zaman akış hızı tolere edilebilir.Ancak fiziki olarak zamansal yol zaman akış hızı ile sürenin çarpımıdır.

 

18-- Zaman Akışı-2:

 

1--Kullanılan semboller:

 

Vz:ortamda zaman akış hızı(km/s)      t: süre

 

Rx:zamanda geçmişe alınan yol(yıl)   Ry:zamanda geleceğe alınan yol(yıl) 

 

R:şimdiki zaman(yıl)      Vg:uzay gemisinin hızı

 

1.1--Formüller:  

 

Rx:Vz.tl     

 

Ry:Vz.t2       

 

R2: R2x+ R2y

 

1.2--Bu anlamda süre(t) canlının ruhsal yapısının fonksiyonu iken zaman akış hızı(Vz) bulunulan teknolojiye yani kontrol edilebilen fizik kuvvetlere bağlıdır. Yukarıda Rx :zamanda X ekseninde geçmişi/Ry zamanda Y ekseninde gelecegi,bu iki değerin karekökü bulunulan yılı yani zamansal yolu temsil eder.

 

1.2.1--Yapılması gereken Vz ve t yi değiştiren teknolojiyi ortaya koymak olacaktır.

 

1.2.2--Bu zaman sisteminde Rx-Ry izafi eksen takımında kainatın ezelde ve ebede hep var olduğu bing-bangın evren için var olduğu zamanında içinde bulunduğu mekanı doldurduğu düşünülmelidir.

 

 

2--Temel Varsayım:

 

1-Zaman bir tür ince enerjidir.Kaynağı güneşler olabilir.

 

2-Bu enerji aynı zamanda DNA ya hayat verir ve yaşam enerjisi olarak da canlıların yaşamasını sağlar.Bu enerjiyi en iyi alan geometrik forma DNA sahiptir .Bu enerjinin belirli kritik değerin altında alınması kansere sebep olabilir.

 

2.1--Anti oksidant maddelerde bu enerji yoğun olabilir.Bu enerjinin uzay yolculuklarında büyük önemi olabilir.Bu enerjinin zayıf olduğu uzay bölgesinde gemide bu enerjinin normal alımım sağlayacak düzen olmalıdır.

 

3--Zaman enerjisinin uzayda hız dağılımı farklı olabilir .Hız gradyenleri(çizgileri) değişik değerler alabilir.

 

4--Ve bu enerji ile canlılar yaşamlarını sağlarlar.Bu yönü bu enerjinin biyolojik yönüdür.

 

5--Öte yandan Bu enerji diğer doğa enerjileri ile etkileşim halindedir.

 

5.1--Diğer kontrol edilebilen doğa enerjileri ile bu enerji kontrol edilebilir. Örnegin elektromagnetik kuvvetleri kontrol ederek zaman Enerjisini kontrol edebiliriz.

 

6--Muhtemelen bu enerjinin akış hızı ışık hızının üstünde olabilir. Uzayda değişik güneşler bu enerjinin muhtemel kaynakları olabilir.

 

6.1--Bu enerji metal bir telde akabildiği gibi değişik ortamlar bu enerjiyi değişik oranda iletir. Aynı zamanda bu enerjinin kontrol edilebilmesiyle


1-geçmişe veya geleceğe gidilebilir ve olayların korunumu gereği geleceğe müdahale edilemez ancak geçmişe yönelik tarihsel ana akışı yönlendirmek için Fedbek yapılabilir.

 

7--Bu enerji  o kadar incedir ki hatta ışıktan bile incedir/ okyanusların dibinde hayatı mümkün kılar.Bu enerji derin kuantum mekaniği yasalarına bağlı olarak kanunlanabilir.

 

7.1--DNA nın geometrik formu bu enerjiyi en iyi alacak biçimde tasarlanmıştır Bu enerjinin gradyenlerinin uzayda zayıfladığı yerde bu enerjinin aküleri ile yaşam uzay yolculuğunda mümkün olunabilir.

 

7.2--Bu anlamda kök bitkiler/deniz suları kısaca her yiyecek ve içecek bu enerjiyi yoğun veya daha az yoğun olarak depo edebilir.

 

7.3--Yiyeceklerin pişirilmesi ile bu enerji tıpkı bir üst yörüngeye çıkmış elektron gibi enerjisi yükselir ve belirli bir süre sonra bu enerjinin bozunması ile canlı çürümeye başlar.

 

8--Ortamdan ısının çekilmesi ile bu enerjinin bozunma hızı düşürülebilir

 

9--Geçmişe bu enerjinin mekandaki hızı düşürülerek gidilebilir.Bu Bir nevi akışkanlar mekaniğinin kuantum mekaniği ile beraber matematik yorumuyla daha iyi anlaşılabilir.

 

9.1--Eğer bu enerjiyi üreten zaman pilinden Elde edilen plazma bir dar kesitten geçirilirse hızı yükselir.Yada Zaman pilinin zaman plazması üretim debisi kontrol edilerek Gemi ışık hızının üstünde ilerlerken aynı zaman için koordinat olarak korunabilir .

 

9.2--Bu imkan ile Işık yılı uzaklıklarda aynı zaman koordinatlarında yaklaşık gidilip gelinebilir.

 

9.3--Bu durumda gemi ışık duvarını aşarken oluşan şok dalgalarından da gemiyi koruyacak tasarımın var olması gemi içinde yasayanlar için gereklidir.

 

9.4--Ayrıca gemi zaman enerjisine karşı çift cidarlı olmalıdır, cidar gemi içinde yaşam sının kadar enerjinin akışına izin vermelidir.

 

9.5—Gemi dış duvar çift cidarlı olmalı iç ortamda zaman akışı normal biyolojik sistemi besleyecek düzeyde akarken galaksiler arası yolculukta cidar üstünde çok yüksek hızlarda akabilir.

 

9.5.1--Bu enerjinin özelliği gereği  güneşlere doğru ilerlerken gemi hızı ile zaman akışının ters yönlü ilerlerken zaman akış hızı iki katına çıkar bu durumda gemi içinde hız düşürülürken-yaşam ortamında normal akış değerlerinde tutulmalıdır.Aksi takdirde canlının yaşamı mümkün olmaz ve bulunulan zaman koordinatı değişir.

 

6.6--Zaman akış hızı ile bu değişimler olur iken zamansal yolda ikinci değişken olan süreyi de değiştiren kontrol faktörler olabilir.Bunlar muhtemelen biyolojik yada ruhsal faktörlerdir.

 

6.7--Örneğin süreyi aşağı çekerek zamansal yol yani bulunduğunuz andan geçmişe gidebilir,zihin ekranında vecd halinde geçmişi yada geleceği vizyon olarak algılayabilirsiniz.

 

7--Zamansal yol. geçmişte gelecekte ve şimdide hapsolmuştur.yapacağımız şey hangi noktaya varmak istiyorsanız o noktan için gereken zamansal yol için gereken zaman akış hızı ile gereken süreyi sağlanmasıdır.

 

7.1--Zamansal yol zaman akış hızı ile sürenin çarpımına eşittir.Zaman akış hızı muhtemelen ışık hızı veya üstünde olabilir.Zaman akış hızını ışık hızı kabul edersek 1974 yılının zamansal yolu 1974 yılını süre olarak kabul edersek saniyeye çevirip ışık hızıyla çarparsak 1974 yılının km cinsinden zamansal yolunu bulmuş oluruz.Şimdiki zamansal yol geçmiş — zamansal yol ile gelecek zamansal yolun karelerinin toplamının kareköküne eşit olarak ifade edebiliriz.

 

7.2--Herhangi bir cismin 3 uzay boyutu+ geçmiş-gelecek olmak üzere 2 zamansal boyutu ve sonuçta 5 boyutlu olarak tanımlanabilir.

 

7.3—Süre skaler tek zamansal boyut nokta ile ile ifade edilirken Rx-Ry ile(Rx=Vzx.t  , Ry=Vzy.t) zamasal boyut ile bir yüzey (geçmiş ve gelecek boyutu olan) tanımlanabilir.kısaca zamanı bir yüzey olarak tanımlayabiliriz.

 

7.4--Einstein ın hız ile zaman arasında (ki zamanı biz burada süre olarak anlıyoruz) kurduğu bağıntıya göre cisim ışık hızına erişince süre kısalır sürenin kısalması sonuçta genimin aldığı zamansal yolu kısaltır.Bulunulan mekan noktasında daha önceki zamansal yola erişilir.

 

7.4.1--Örneğin ışık hızına erişen bir kabinde bulunan bir kişi zamansal yolun kısalması sonucu Fransız ihtilalinin içine girebilir.

 

8--Uzayın Yapısı:

 

8.1-- Parmağımın ucunda bir evren var desem ne anlaşılır .Burada uzayın yapısı ile ilgili varsayımlarda bulunacağız:

 

1-Kainatta, Küresel-Puro veya değişik biçimdeki uzaylar mekanda yer işgal edebilir.

 

2--Her yeni uzay yeni bir yaşam alanı yeni bir evren demektir,

 

3---Bu uzaylar akış halindedir .Ve bu uzayın muhtemelen bir hacmi vardır.

 

3.1--Örneğin alfa centuride uzay gemimizle ilerlerken bir kurt deliğinden puro biçiminde bir uzaya geçtik.

 

3.2--Puro biçiminde bu uzayda alfa centuri ortadan yok oldu. Anlamıştık ki bu uzayda alfa centuri yoktu.

 

3.3--Tekrar aynı kurt deliğinden geri çıkıp alfa centuriye doğru yol almaya başladık.bunca yıllık gemi ile uzay yolculuğunda değişik uzaylarla karşılaşmıştık.

 

3.4--Stabil veya sürekli akan uzaylar vardı. Ve bu uzaylar tıpkı çaydanlık kaynarken yüzeyde oluşan kabarcıklar gibiydi.

 

3.5--Herhangi bir uzaya her zaman zamanın yani Zamansal yolun(R=Vz.t=0) sıfır olduğu yani Vz=0 yada T=0 sürenin sıfır olduğu kurt deliğinden giriyorduk.

3.6—Başka bir uzaya Vz:0 olduğu yani akış hızının sıfır olduğu noktaya gidebilmek, Vz:0 olduğu çizgisine bir kelebek binebilirse(frekans eşleştirme) zamansal yol sıfır olacağı için fiziksel yolda sıfır olur.Bu durmada kelebek bir anda kendini istanbul da bir çayırda bulur.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 724

Eklenme Tarihi : 10.07.2020

Önceki sayfaya geri dön.