MAKALELER / Görme Bozukluklarına Karşı Öneriler-Kırmızı Işık Tedavisi






Görme Bozukluklarına Karşı Öneriler-Kırmızı Işık Tedavisi:

 

1--Journals of Gerontology bünyesinde yayınlanan yeni bir çalışmada araştırmacılar, tamamı ile sağlıklı durumda olan 24 kişi ile bazı deneyler yaptı.

 

1.1--Bu çalışmanın sonuçlarıına göre bazı ışıkları belirli dalga boylarında gözlere yansıtmak terapötik bir etkiye sahip.

 

3--Daha spesifik olarak, küçük miktarlarda kırmızı ışık uygulamak görme problemlerini tersine çevirebilir.

 

3.1—Bu çalışmaya göre hastalarda dikkat çekici bir şekilde olumlu etkiler gözlemlendi ve özellikle kırk yaşın üzerindeki katılımcıların renkleri ayırt etme gibi yetilerinin oldukça kısa sürede gözle görülebilir ölçüde iyileştiği fark edildi.

 

3.2—Çalışmaya yöneten Prof. Glen Jeffery ;Yaşlandıkça, özellikle kırk yaşın üzerinde, görsel sisteminiz önemli ölçüde zayıflar. Retina duyarlılığınız ve renk vizyonunuz yavaş yavaş zayıflar ve yaşlanan bir kişide bu gittikçe daha çok önem taşır. Bu zayıflamayı ortadan kaldırmak veya tersine çevirmek için retinanın yaşlanan hücrelerini kısa dalga patlamaları ile yeniden canlandırmaya çalıştık.

 

4—Göz bozuklukları için uygulanabilecek yöntemler şunlar olabilir:

 

1—Yoğun Gün ışığı tedavisi.

 

1.1--Gündüzleri yoğun güneş ışığı almak göz bozukluklarını tedavi edebilmekte.Gün ışığı alamama ise görme bozukluklarının ilerlemesine yol açabilmekte.Bu nedenle her gün açık yeşil alanlarda-parklarda vakit geçirmek önemli.

 

2—Kırmızı Işık terapisi:

 

2.1--Hergün birkaç dakika doktor önerisiyle kırmızı ışık terapisi uygulamak.(kırmızı ışıklı ampul altında oturmak)

 

3—Göz destek besinleri-havuç-balık-yeşillikleri bol yemek.

 

Kaynak: https://www.tamindir.com/

  




Makalenin İzlenme Sayısı : 389

Eklenme Tarihi : 10.07.2020

Önceki sayfaya geri dön.