MAKALELER / Sokak Aydınlatması Sistemlerinde Enerji Tasarrufu Sistemleri-Firmalar:






Sokak Aydınlatması Sistemlerinde Schneider Electric Ürünleri ile Tasarruf:

 

1--Lubio Merlin Gerin ürün serisi sokak aydınlatması sistemlerini yönetmek amacıyla hazırlanmış. Tek ya da üç fazlı havai hatlar ve/veya yer altı kablolarla oluşturulmuş, sodyum buharlı, cıvalı, melik iyodürlü, flüoresan lambaların kullanıldığı şebekelerin yönetilmesi için geliştirilmiş.

 

2--Lubio “hepsi bir yerde” mottosunu kullanıyor. Besleme geriliminin düzenlenmesi veya değiştirilmesi, aydınlatmanın başlatılması ve şebekenin elektriksel parametrelerinin ölçülmesi işleri hep Lubio içinde gerçekleştirilebilmekte.

 

3--Ek olarak Lubio kullanılması sayesinde enerji tüketiminde sağlanılan tasarruflar %30’lara varabilmekte. Bu da cihazın tesisatın karakteristiklerine göre kendisini 3 ila 5 yılda geri ödemesi anlamına geliyor.

 

4--3 versiyon şeklinde pazara sunulmuş olan Lubio’nun içine bir astronomik saat yerleştirilmiş. Bu sayede istenirse lokal kumanda ile aydınlatma başlatılıp durdurulabiliyor.

 

5--Elbette uzaktan kumanda olanağı da var. Çalışma döngüsü bir PC ve ona yüklü olan arayüz ile cihazın RS 232/RS 485 portlarından yapılabiliyor. Bu döngü gerilimin ve buna bağlı olarak ışık şiddetinin derece derece ve arzulanan süreler dahilinde artırılmasına olanak verecek şekilde düzenlenebilmekte.

 

6--Lubio serisi ürünler can ve mal güvenliği açılarında alınmış önlemler de içeriyor. Bu konuda bir sorun oluştuğunda bir by pass sistemi hemen devreye girerek aydınlatmanın kesilmemesini sağlamakta. Çıkış akımı da aşırı değerlere ulaşmayacak şekilde sınırlandırılmış. Cihaz EN 55015 ve EN 61547 normlarına uygun.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 258

Eklenme Tarihi : 10.07.2020

Önceki sayfaya geri dön.