MAKALELER / Havayı Temizleyen Boya -DYO Nanomat-Nanotex






Havayı Temizleyen Boya -DYO Nanomat-Nanotex:

 

1--Yaşar Boya Grubu 'mm 50 yıllık markası DYO, titiz ve uzun AR-GE çalışmaları sonucunda Nanoteknoloji ile üretilmiş boyaları Türk halkının kullanımına sundu.

 

2--DYO'nun geliştirdiği nanoteknolojik boyaların, Avrupa Patent Ofisi'nce "buluş" kapsamında olduğuna karar verildi.

 

3--Akıllı boyalar olarak da bilinen nanoteknolojik ürünler, iç cephe boyası NANOMAT, dış cephe boyası NANOTEX koruyucu ve dekoratif olmalarının yanı sura; "mikropları yok etme", "ortamdaki havayı temizleme" ve "ışıkla kendi kendini ternizleyebilme" özellikleriyle boya pazarındaki rekabette DYO'nun haklı gururunu oluşturuyor.,

 

4--Dyo Nano boya ile:

 

1--Mikroplar artık evlerde, hastanelerde, okullarda, lokantalarda ve işyerlerinde yaşayamayacak.

 

1.1--Çünkü Dyo Nano Boyannımikroplan 24 saat içinde yüzde 100'e yakın olarak yok ettiği testlerle kanıtlandı. (Tumye'de ulusal bir araştırma enstitüsünde yapılan test sonuçlanna göre iç cephe boyası NANOMAT'ın üstün antimikrobiyel özellikleri kanıtlandı.

 

1.2--NANOMAT, üzerine yerleştirilen e-coli ve s.aureus mikroplannın 24 saat sonra %98-100 oranında temizlendiği tespit edildi.

 

2--Binaların içindeki havayı temizleyecek. (İngiltere'de,Milenyum Labaratuarlannda Avrupa test standartlarına göre yapılan testlerde, NANOMAT ve NANOTEJS in havadaki zararlı azotmonoksit gazını % 40 oranında temizledikleri tespit edildi.

 

3--Evlerin iç ve dış cephe duvarlanJorlenmeyecek. (Nanoteknolojik boyalar, fotokatalitik temizlenme özellikleri sayesinde kir tutmuyor.

 

3.1--İç cephelerde nikotin izi, kalorifer isi gibi kirlerin boya yüzeyinde oluşmasına izin vermiyor.

 

3.2--Dış cephelerde ise, nano parçacıklar ve reçinenin gözenekli yapısı sayesinde, güneş ışığı etkisiyle parçalanarak zararsız bileşikleri olan karbondioksit (C02), su, nitrat ve sülfat tuzlarına dönüşür. Bu tuzlar dış cephelerde rüzgar ve yağmur suyu ile temizlenir.)

 

4--Yangını geciktiriyor.Aynca DYO yine Nanoteknolojiyi kullanarak Yangın Geciktirici Astar Boyası NANOSÖN'ü de Türk kullanıcısının hizmetine sundu.

 

4.1--İç cephe duvar ve ahşap astar boyası olan NANOSON, beton ve ahşap yüzeylere mükemmel bir yapışma gösteriyor.


4.2--Ateş ya da ısı kaynağı NANOSON ile boyanan yüzeye temas ettiğinde, boya filmi kabararak genleşir ve film tabakası ana alt yüzeye ısı ve kütle transferini keser Yanan malzemelerin bitmesi ile birlikte yangm da sonlanmış olur.

 

4.3--NANOSON hiçbir şekilde alevleri taşımıyor ve yangını en az 15 dakika koruma sağlıyor.NANOSÖN'ün üzerine tüm su bazlı son kat boyalar uygulanabilir. Nanosön'ün yangm geciktmcilik özelliği Almanya Siemens Labaratuarlannda yapılan testlerle kanıtlandı. 

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 602

Eklenme Tarihi : 10.07.2020

Önceki sayfaya geri dön.