MAKALELER / Bilişim Endüstrisinde Enerji Tasarrufu Uygulamaları






Bilişim Endüstrisinde Enerji Tasarrufu Uygulamaları:


1--Faturalarınızı internet üzerinden ödeyin. Bu şekilde fatura dökümleri için harcanan kâğıt tüketimi azalacak ve bunların adresinize taşınması için kullanılan yakıt tüketimi düşecektir.


2-Bütün bir bilgisayarın üretimindeyse yaklaşık 33 ton su, 1 kg bakır, 700 çeşit kimyasal madde kullanılır, 2300 kws enerji harcanır ve 63 kg çöp ortaya çıkar.


2.1--Bu nedenle bilgisayar alırken temiz 2.el bilgisayarı daha ucuza alabilirsiniz.Aynı zamanda Atık bilgisayarınızı bilgisayar firmasına atık fiyatına verebilirsiniz.


3-Yazılı-Kağıtlı haberleşme yerine elektronik haberleşmeyi tercih edin.Bilgisayardaki metinlerden kağıt çıktısı almaktan vazgeçin.İnternet Üzerinden bilgi göndermeyi tercih ederek kağıt kullanımını en aza indirin.e faturaya vs geçin.


4-Eletromanyetik Radyasyon -EMR yaymaları nedeniyle Yatak odanızda televizyon, bilgisayar, video gibi elektronik aletler bulunmamasına özen gösterin.


4.1--Cep Telefonlarının yaydığı EMR nin en az düzeyde olması için Cep Tlf alırken telefonun SAR değerinin 0.50 altında veya düşük olmasına dikkat edin.


4.2--Eelktronik Cihazlardan yayılan elektromanyetik radyasyona karşı cihaz yanına topraklamaya bağlı bakır tabak ve içinde kaktüs olmasını sağlayın.


5--Yazıcı ve fotokopi makinelerinde, üreticinin önerdiği kağıt ve diğer tüketim malzemelerini kullanın. Yanlış malzeme, gerecin bozulmasına sebep olabilir.


6--Kullanmayacağınız bilgisayarları atmayın, Türkiye'de bilgisayarla henüz tanışmamış daha pek çok okul olduğunu unutmayın.


7--Aldığınız bilgisayarın ya da ambalajın, CD, disket, toner, kartuş vb. ofis gereçlerinin geri dönüşümlü malzemeden üretildiğinden emin olun.


8--Geri dönüşümlü kağıt kullanabilen yazıcıları yeğleyin.


9--İş yerinde yazıcıları olabildiğince paylaşın.


10--Kullanmadığınız zamanlarda bilgisayarınızı ve tüm ofis gereçlerini uyku moduna almayın- bunun yerine kapatın.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 453

Eklenme Tarihi : 15.06.2020

Önceki sayfaya geri dön.