MAKALELER / Mini Kompanzasyon Üniteleri İle Sağlanan Elektrik Enerjisi Tasarrufu






Mini Kompanzasyon Üniteleri  İle Sağlanan Elektrik Enerjisi  Tasarrufu:


1--Mini kompanzasyon üniteleri ile Buzdolabı, çamaşır makinası florosan lambalar, elektrikli dikiş makineları, çeşitli soğutucular, klimalar, bulaşık makineları, değişik makinalar, özellikle sargılı motorlarda Elektirik tesisatının durumuna ve çekilen akıma göre; %30 ‘a varan oranlarda tasarruf sağlanabilir.


2--Özellikle floresan lambalar ve ekonomik lambalar gibi balast içeren cihazlarda, ayrıca buzdolapları, dalgıç motorları gibi sargılı motor esasına dayalı olarak çalışan cihazlarda bu enerji kayıpları oldukça fazladır.


3--Motorlu cihazlarda motorlar kalkış esnasında tükettikleri enerjinin bir kısmını tesisatta bir kısımınıda motor ısınmalarında kayıp eder. Bu oran motorun gücüne göre % 30’a kadar ulaşır.


3.1--Mini kompanzasyon üniteleri ile sistem akımıyla gerilim arasındaki faz farkı giderilirek ve voltaj optimasyonu --stabil voltaj sağlamak suretiyle elektrikten tasarruf sağlanabilmektedir.


4-- Mini kompanzasyon üniteleri sadece akım düşümünde değil hormonikleri düzelterek kosinüsü etkiler. Böylece voltaj ayarını sağlayarak kabloların ısınmasında doğan enerji kaybını azaltır.


6--Bu ürünler en az 2 sene garantili olup, 10 yıl kullanım ömrüne sahip olabilmektedirler.






Makalenin İzlenme Sayısı : 332

Eklenme Tarihi : 15.06.2020

Önceki sayfaya geri dön.