MAKALELER / Lojistikte-Ulaşımda Enerji Tasarrufu








1-Lojistikte Enerji Tasarrufu- Minimum Maliyet Yöntemleri-1:

1--Konfeksiyon hazır ihracatında,hızlı ,büyük partiler halinde en ucuz ihracat için ekol lojistiğin gerçekleştirdiği taşımacılık yöntemi oldukça iyi bir yöntemdir.

 

2--Bu yöntemde kullanılan araç ,içine yüklenmiş konfeksiyon ürünleri için , özel olarak üretilmiş demiryolu taşımacılığına uygun treyler ile  sağlanmıştır.

 

3--Avrupaya en ucuz taşımacılık için ,Bu treylerler denizyolu ile İtalya nın trieste limanına getirilmekte,oradan ek ilave sistemler ile liman içine giren vagonlara bu treylerler yüklenmekte,ve tren ile Almanya nın Mainheim kentine getirilmekte.Burada çekicilerine bağlanarak karayolu ile Almanya içine dağıtılmakta.

 

4--Bu yöntemle ile daha pahalı olan karayolu taşımacılığı yerine uzun bir yolun büyük bir kısmı en ucuz taşıma yöntemi olan denizyolu-demir yolu ile gerçekleştirilmekte.

 

5--Bu yöntem ile % 20 maliyet ucuzluğu-3000 ton daha az karbondioksit salınımı anlamına gelmekte.

 

6--Yeni yapılacak treylerlere askılı sistem entegrasyonu ile hızlı ve kaliteli Türk hazır giyim-konfesiyon sanayinde büyük ölçekli imalatlarda  için oldukça avantajlı bir yol sağlanmaktadır.

 

7--Ve ekol lojistik aynı zamanda ,firmaların depo-stok işlerini tek elden  kontrol ettiği için yetki karmaşası sözkonusu olmamakta.Firmalar sadece reklam hizmetlerini kendileri yapmakta.

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 374

Eklenme Tarihi : 15.06.2020

Önceki sayfaya geri dön.