MAKALELER / İdrar Yolu-Prostat İltihaplarında Bitkisel Tedavi





İdrar Yolu-Prostat İltihaplarında Bitkisel Tedavi:

 

1--Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır

 

2--İdrar Yolları İltihabı Tedavisi İçin…1--Arpa suyu çayı içmek,2--papatya+kereviz suyu çayı içmek

 

3--Prostat Tedavisi İçin……1--bol bol maydanoz+soğan yemek,2--(soğan tohumu+bal) macunundan yemek,hazenbel+kereviz yaprağı çayı)çayını yemekten önce içmek,-ballıbaba çayı günde iki çorba kaşığı iç

 

4--Prostat Büyümesi Tedavisi İçin……1--Kurutulmuş maydanoz+haşlanmış nohut) çayını günde 3 fincan içmek,  2--arpa unu+bal) macunu yemek+papatya şerbeti içmek, 3--ballı ayrık kökü çayı  içmek


5--Isırgan, İdrar artırıcıdır, idrarda kan görülmesi, bakteri gelişmesini önleyici ve yok edicidir.İdrar yolları hastalıklarını iyileştirici ve kan temizleyici olup, vücuttaki ödemi çözücüdür. Güzel bir ısırganlı rokalı tereli domatesli zeytinyağlı limonlu salata iyi gider.


5.1—Kısaca ısırgan (taze ısırgan-ısırgan tohumu çayı)İdrar yolları hastalıkları ve iltihaplarında etkilidir.

 

6—İdrar yolu enfeksiyonlarında yaban mersinin yemiş olarak kuru üzüm gibi tüketmek oldukça önemli.

 

7—Brokoli-buharda pişmiş limonlu yada yoğurt sarmısaklı brokoli , Prostat büyümesi-prostat kanserine karşı koruyucu olarak; bakteriyel prostat enfeksiyonları ve idrar yolları enfeksiyonlarında ciddi anlamda tedavi aracıdır.Kısaca Buharda pişmiş brokoliyi 14 gün tüketmek.

 

7.1--Prostat tedavisi için ; 2 ekşi elma+2 limon+yarım sap küçük yapraklı maydanoz+4 bardak su kaynat ve sabahları iç.


7.2--Prostat tedavisi için sadece Almanya daki eczaneden ithal edilecek rowatinex adlı ilaç doktor kotrolünde en az 2 kutu kullanılabilir.

 

8--Çiğ kabak çekirdeği tüketmek


9--Mısır Püskülü Çayı-İdrar söktürücüdür.Prostat iltihabı ve sistitte faydalıdır.


10—Domates, Prostat kanserini önlemede yardımcı.Özellikle bezelyeli pişmiş domates yemeği uygun bir çözüm.Domatesin içinde bulunan likopen prostat kanserinin oluşumunu engelleyebiliyor.Likopen en fazla organik domatesin zeytinyağında sarmısaklı olarak  hafif kavrulması ile elde edilen sosta bulunur.Yada eczaneden likopen hapı alınabilir

 

10.1-- Haftada en az üç kez bir havuç tüketen erkeklerin prostat kanseri tümörünün gelişme riski % 18 daha az oldu.Prostat hastalıklarında ciddi brokoli kürü yapmak ve Akdeniz tarzı balık(yüzey balığı-sardalya-istavrit-çinekop vs) ve sebze ağırlıklı beslenmek riski ciddi olarak azaltabilir.Haftada 2 defa ızgara hamsi yanına sumaklı-kırmızı biberli sumaklı mor soğanlı-tereli-rendelenmiş havuçlu-dometesli salata ve yanına 2 dilim ekşi maya ekmeği iyi gider.

 

11--Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihapların iyileşmesinde yardımcı olur

 

12—Kabak çekirdeği-Kabak çekirdeğinde yer alan bitki sterolleri prostat büyümesine karşı oldukça etkili.Ayrıca Prostata karşı 2 ekşi elma+2 limon+yarım küçük taneli maydanozu 4 bardak suda kaynat ve iç.Yine ayrıca Prostata karşı Almanyadaki eczanelerden getirilen rowatinex adlı ilaç doktor kontrolünde kullanılabilir.

 

13--Kereviz-İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi geliyor.

 

14---Kızılcık-kızılcık suyu-yaban mersini İdrar yolu enfeksiyonları ile mücadele yeteneği vardır.

 

15—Maydanoz, idrar yolu enfeksiyonlarını engeller

 

16--Sakız kabağı prostat, idrar kaçırma gibi rahatsızlıkların azaltılmasında etkili sonuçlar veriyor.Şöyle brokololi-kabaklı çorba iyi gider.

 

Kaynak:arge7.com





Makalenin İzlenme Sayısı : 4858

Eklenme Tarihi : 30.05.2019

Önceki sayfaya geri dön.