MAKALELER / Eklem Rahatsızlıkları-Romatizma Tedavisinde Bitkisel Tedavi





Eklem Rahatsızlıkları-Romatizma Tedavisinde Bitkisel Tedavi:


1.1—Ayçekirdeği:Ay çekirdekleri özellikle magnezyum ve selenyum açısından zengindir. Kalsiyumun güçlü kemikler için gerekli olduğu bilinen bir gerçektir, ancak magnezyum da aynı özelliktedir. İnsan vücudundaki magnezyumun çoğu kemiklerimizdedir.


1.2--Ayçekirdeği uyku için önemli aynı zamanda antikanser hormono olan melatonin yapımını sağlar.Sonuç olarak gece yatmadan once 1 kase ayçekirdeği yemek hem güzel bir uyku hemde mineral-vitamin sağlar.

 

2.1—Balık:kemik erimesi sorununu yaşayan ve menopoz dönemindeki kadınların balık etini fazla tüketmesi gerekiyor.


2.2--Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir. Sadece balıkta bulunan EPA ve DHA-yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece


2.3--Balık ,Kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür.Şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riski grubuna giren insanların daha fazla balık yemelidirler


3--Eklem İltihabı Tedavisi İçin…1--Civan perçemi çayı içmek,2--ayrık otu+karanfil tohumu çayı içmek


3.1--Romatizma,Eklem İltihabı ve Bronşite Kara Hardal:


1—Kara hardal terleticidir.Yüksek ateş,soğuk algınlığı,grip ve bronşitin atlatılmasına yardımcı olur.


2—İştah açar-sindirimi kolaylaştırır.


3—Mayasıla karşı etkilidir.


4—Romatizma ağrı ve yangılarını hafifletir.


5—Eklem İltihabına etkilidir.


6—Kan dolaşımını uyarır.


7—Ayak üşümelerini geçirir.


8—Rahatlatıcı,gevşetici ve yatıştırıcıdır.


9—Cildi duyarlı olanları rahatsız edebilir.


10—Türkiye de hardal tat ve pınar markaları tarafından yapılmakta olup,tohumların nerdeyse tamamı Kanada ve Ukrayna dan ithal edilmekte.Türkiye de hardal sarı hardal dan üretilmekte olup,ketçap ve mayonez tüketimine göre çok düşük seviyelerde.Fransız maille marka hardal hardal severlerin favori marklarından biri.


11—Sağlığa yararlı etkileri en fazla olan kara hardal ile ak hardalın tohumları ezilerek un haline getirilmekte,içine koruk suyu,şarap yada sirke ile su,şeker,tuz ve baharat katılarak et yemeklerinde çeşni veren macun yapılmakta.


Kaynak:Para Dergisi-11/17.10.2015-s:37



4--Eklem-Diz Ağrısı İçin Krem Formülü:

 

1--Diz ağrısı eklemlerde en sık karşılaşılan ağrı türüdür. Günlük hayatı olumsuz etkileyen diz ağrılarından kurtulmanın formüllerini Dr. Feridun Kunak ekrana getirdi.

 

2--İçerisinde kafur, vazelin, ozon yağı, çam terebenti ve çörek otu yağı olan dizi ağrılarını hafifleten doğal krem yapımını izleyiciye aktaran Kunak karışımı dizde ağrıyan yere masaj yaparak sürülmesini tavsiye etti.

 

Kaynak: www.turkiyegazetesi.com.tr


5—Eklem ağrılarına neden olan Guta (neden olan Kanda Yüksek üre) Tedavisi İçin……


1--kiraz çöpü+ayrık otu)çayı içmek


2--**elma kürü yapmak,taze vişne suyu-ekşi nar suyu içmek


3--ekşi elma suyu içmek

4—suya limon katıp içmek


5—vücuda diyet ile alnına protein miktarı ciddi anlamda azaltmak


6—Gutta pürin içeren sakatat,konserve balık,deniz ürünleri,et suları alınmamalı ,beyaz et az alınmalı,ıspanak-kuşkonmaz-karnabahardan uzak durulmalı,alkolden uzak durulmalı, çay az alınmalı

 

6.1—Sarımsak ve semizotu gut ve siyatike iyi gelir.Yoğurtlu sarmısaklı semizotlu cacık iyi gider.

 

6.2--Havuç, romatizma ve gut hastalığı şikayetlerini en aza indiriyor.


6.3—Ananas, sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı , yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu biliniyor.

 

6.4---Artrit ve gut hastalığına sahip olan insanların, iltihap önleyici içeriği nedeniyle patates kullanmaları önerilir.

 

6.5—Şeftali, gut hastalığına karşı etkilidir.Kandaki ürik asidi azaltan bu kiraz ve vişne gut hastalığına karşı koruma sağlar.

 

7--Havuç, kanı temizler.Vücuttaki üre asidi, ürat tuzları maddelerini idrarla dışarı atarak romatizma, mafsallarda ürat birikmesi-eklem sorunları, kum ve taş sorunalarına karşı oldukça etkilidir.

 

5--Çörekotu iltihap önleyici bir özelliği olduğu için romatizmal hastalıklarda kullanılabilir

 

6--Brokoli Eklem İltihabını Önleyebiliyor. İngiltere'deki East Anglia Üniversitesi'nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı çalışmalar, lahana ve Brüksel lahanasında da bulunan glükofaranin maddesinin kıkırdaklarda hasara yol açan enzimi engelleyebileceğini gösterdi.Kereviz-salatası ve enginar-baklalı enginar yemeği-yada dilimlenmiş çiğ-söğüş olarak yenilen enginar da diğer önemli bitkilerdendir.

 

6.1--Bu ön çalışmaya göre az suda buharla pişmiş brokoli evde salata olarak yada ev yoğurtlu sarımsaklı brokoli yemeği olarak ileri yaşların temel yemeklerinden olabilir.

 

7--Eklem iltihabı soğuk ortamda gelişebileceği düşünüldüğünde eklemleri sıcak tutmak bir çözüm olabilir.Bunun için kasımdan mayıs ayına kadar yün içlik giymek veya Eczanelerden alınacak deve tüyü dizlik kullanılabilir.

 

8--Yine eklem rahatsızlığı için doğal eklem sıvısı kaynağı yiyecekleri düşünülebilir.Bunun için düzenli olarak haftada 1 kez paça-işkembe çorbası içmek yada çorbalara yemeklere kemik suyu ilave etmek çözüm olarak düşünülebilir.

 

9—Dişleri fırçalamanın eklem iltihabı riskini azaltabileceği belirlendi. ABD'deki Louisville Diş Hekimliği Fakültesi'nden araştırmacılar, dişeti iltihabına yol açan bakteri ile erken eklem iltihabı ve hastalığın hızlı ilerleyişi arasında bağlantı olduğunu belirledi.

 

9.1--Bu nedenle diş iltihapları vucutta birçok iltihabın kaynağı olduğu için diş iltihabını tedavi ettirmek-dişleri temizletmek-dişleri fırçalamak eklem iltihabı tedavisi için şart olabilir.

 

10—Alkali Beslenme:

10.1--Vucutta beslenme tipine göre kan,dokular vs asidik veya alkali-bazik yapıda olabilir.Yapılan araştırmalar hastalık riskinin asidik ortamda arttığını,bazik ortamda azalttığını kanıtlamakta.Bu anlamda temel beslenme politikası olarak alkali beslenme tarzı ile hastalık riski en aza indirilebilir.

 

10.2--Alkali yiyecekler:Limon,limonlu su,doğal maden suyu,ıspanak,soğan,sarımsak, maydanoz, brokoli, kırmızıbiber,salatalık,fasulye,tatlı patates,fındık,badem,susam,keten tohumu,zeytin, zeytinyağı,balık yağı vs

 

10.3--Asidik Yiyecekler: Hayvansal proteinler (et ve tüm süt ürünleri), tavuk, yumurta, şeker, yapay tatlandırıcılar, fıstık, mısır, mayalanmış besinler, alkol, kafein, kahve, çay, meşrubat, çikolata, mantar, meyve, kuru meyveler, bal,beyaz un ve beyaz şeker, sentetik tatlandırıcılar, kimyasal katkı maddeleri, ketçap, mayonez, hardal, gazlı içecekler (maden suyu hariç),fazla miktarda kahve ve siyah çay, alkol, kızartmalar, cips, rafine tuz, fruktoz, mısır şurubu, margarin

 

11--Hindiba, müzmin romatizma, guta karşı  kullanılabilir. Kan temizleyici etkisi sayesinde, romatizma ve gut hastalıklarında da yardımcı olabilir


12--Isırgan,romatizma ve gut hastalıklarına iyi gelir. Isırgan,Vücutta ürik asit birikimi ile oluşan gutta böbreklerden ürik asit atılımını arttırarak yararlı olur. Güzel bir ısırganlı rokalı tereli domatesli zeytinyağlı limonlu salata iyi gider.


12.1—Kereviz -yemeği Şeker, yüksek tansiyon ve romatizmada faydalıdır.


13—Maydanoz,Lahana Romatizmada faydalıdır.

14—Elma, Romatizma, gut ve mide hastalıklarında oldukça faydalı.

 

15—Biberiye çayı, kas ve eklem romatizması ve gut hastalıklarına karşı faydalıdır.

 

16—Kara hardal, Romatizma ağrı ve yangılarını hafifletir.Eklem İltihabına etkilidir.

 

17--Kudret narı , Romatizma ve varis ağrılarını büyük ölçüde dindiriyor.

 

18—Limon suyunda erimiş sarımsak (sarmısağı limon suyuna yatırmak-3 gün) tüm romatizmal iltihabı önleyip, hertür romatizmal ağrıları dindiriyor, kireçlenmeyi önlüyor. Eklem düzeylerinin yenilenmesini sağlıyor. Ağrıları kesiyor.

 

19—Portakal , romatizmaya karşı faydalı.


Kaynak:arge7.com





Makalenin İzlenme Sayısı : 2482

Eklenme Tarihi : 30.05.2019

Önceki sayfaya geri dön.