MAKALELER / Soğuk Takip-Gıda Zehirlenmesine Karşı






Soğuk Takip-Gıda Zehirlenmesine Karşı :

 

1--Zehirlenmeye karşı teknolojik önlemler almak,gıda güvenliği için önemli.Bunu sağlamak için de özellikle tavuk, et gibi ürünlerin soğuk zincirlerle taşınması, pişinceye kadar da zincir dışına çıkarılmaması gerekiyor.

 

2--Firmalar mallarını bir yerden bir yere sevk ederken soğuk zinciri her daim takip etmeliler. Bu takibi sağlayan teknoloji Türkiye'de mevcut.                 

 

3--Araç takip sistemleri sektörünün lider firması Arvento, şimdiye kadar 770 bin adet cihaz satışı gerçekleştirdi Firma ağırlıklı olarak araç takip sistemi satsa da farklı ürünler de geliştirip reel sektörün hizmetine sunuyor, şimdi de araç takip sistemlerinin yanına sıcaklık takip sistemlerini ilave etmiş

 

3.1--Arvento, soğuk zincirlerin içine yerleştirdiği bir cihaz ile dakika dakika sıcaklığı takip ediyor. Gerekli olan soğukluğun altına veya üstüne çıkıldığında merkez uyarılıyor Bu cihazları şu anda en çok dondurma sektörü kullanıyormuş.

 

3.2--Araçta arıza, şoför ihmali olması halinde cihaz anında uyarıyormuş.Hatta bazı marketler gece dondurma dolabının fişini çekme uygulaması bu cihazlar yerleştirildikten sonra uygulanmaz olmuş. Böylece sağlıksız dondurmaların önüne geçilmiş. Aynı sisteme tavuk şirketleri, et sektörü, sut sektörü de ilgi gösteriyormuş.

 

Kaynak: Para-Haftalık Ekonomi Dergisi 25 Haziran - 1 Temmuz 2017-s:7


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 300

Eklenme Tarihi : 05.06.2020

Önceki sayfaya geri dön.