MAKALELER / Ruşeym-Çörekotu-Keten Tohumu-Nar Çekirdeği Yağının Faydaları





Ruşeym-Çörekotu-Keten Tohumu-Nar Çekirdeği Yağının Faydaları:



1— RuşeymYağı:

Kafkaslar'da yüzyıllardır "uzun yaşamın sırrı" olarak gösterilen bu tohumdan yağ elde edilmesi ise oldukça zor. Bir ton buğdaydan 20 kilogram (kg) ruşeym, ondan da 1 kg yağ çıkıyor. 


Bağışıklık sistemini güçlendiren ruşeymde. E vitamini dışında omega3.6 ve 9 bulunuyor. Kaslarda enerji depolamaya yardım eden bu yağı özellikle sporcular kullanıyor.



2--Keten tohumu yağı:


Bilinen en güçlü Omega-3 kaynaklarından biri. Ayçiçeği yağı gibi yağlardan aldığımız Omega-6 asidini dengelemek adına tıp dünyasının önemsediği bir ürün. 


Ayrıca keten tohumu yağının EPA adı verilen ve vücuttaki iltihapları önlemekte etkili olan yağ asidinin üretilmesinde de büyük payı bulunduğu saptandı. EPA, artritten mide ülserine kadar



3--Çörek otu yağında 


Omega 6 yağ asidinin yanı sıra enzimler ve vitaminler gibi 100’den fazla öğenin bulunduğu tespit edilmiş. Antibakteriyel etkilerinin güçlü olduğu belirtilen bu yağ, astım ve deri iltihaplarının önlenmesinde kullanılıyor. 


Adale gevşetici, uçuk (herpes) ve mide yaralarına iyi gelen, insülin direncini azaltan etkileri de var.



4--Nar çekirdeği yağı:


Yapısında antioksidan özellikteki polifenoller ve yüksek oranda E vitamini bulunduruyor.Kanser hastalığının tedavisinde etkili olduğunu ortaya koyan araştırmalar var. 


Tansiyon ve obezite tedavisini de desteklediği tespit edilmiş.



5--Vişne çekirdeği yağı 


kozmetik üreticilerinin son yıllarda keşfettiği mucizelerden. Doğal nemlendirici olarak gösterilen bu yağın cilde direkt uygulandığında UV ışınlarından korunmakla birlikte akneli ciltlerin bakımında da etkili olduğu laboratuvar araştırmalarında tespit edilmiş.



6-Sakız Kabağı Yağı:


Sakız kabağının tohumlarından elde edilen yağlar, Omega-9 ve 6 asitleri yönünden oldukça zengin. Ayrıca yapısında özel steroller ve E vitamini bulunan bu yağlar prostat, idrar kaçırma gibi rahatsızlıkların azaltılmasında etkili sonuçlar veriyor


Bunun yanında iyi kolestrol olarak bilinen HDL seviyesinin yükselmesine yardım ediyor.


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 316

Eklenme Tarihi : 05.06.2020

Önceki sayfaya geri dön.