MAKALELER / Pohça ve Çöreklerin Mideyi Yakmaması için Pişirme Yöntemi








Pohça ve Çöreklerin Mideyi Yakmaması için Pişirme Yöntemi:


2.1—Pohça-börek yedikten sonra midesi rahatsız olup insanlar var.Börek firma sahibi yada yemekhane sorumlusu börekçisine- aşçısına şu talimatı verebilir:


1--yapılan yemeklerde sebze veya salça yada pirinçi vs ya  kavurmadan kullanmalı ya çok az kavurup  bu şekilde yemek yapılması yada bu malzemeler direk sıcak suya atılsa bu problemler oluşmaz.


2--Zira pohça börek-salçalı-kavurulmuş sebzeli yemek yenildikten sonra oluşan mide rahatsızlığının nedeni kullanılan yağların  pişirme sıcaklığının yağın bozulma-dayanım sıcaklığı olan 130 C nin üstüne çıkmasıdır.Bu şekilde kullanılan yağın sıcaklığın etkisiyle bozulmasıdır.


3--Yağların bozulma sıcaklığı yaklaşık 130 C kabul edilebilir.Sıcak suyun sıcaklığı kaynasa bile hiçbir zaman 100 C yi aşmaz.Eğer kişinin pohça-yemek yedikten sonra midesinin rahatsız olmaması için ya fırın sıcaklık ayarı 130 C nin altında tutulmalı.-yada pohça-yemekler vs hafif sulu pişirilmeli.


3.1--Aynı şekilde kavrulacak malzemeler hafif sulu kavrulursa pişirme sıcaklığı 100 C nin üzerine çıkmayacağı için kullanılan yağ yine bozulmayacak ve bu durumda mide bozulmayacaktır. 

 

3.2—Sonuçta bu problemin nedeni kullanılan yağların dayanım sıcaklığının düşük olması ve salça vs kavurma sırasında midenin eritemeyeceği bileşiklerin yağ içinde oluşması ve bu  bileşikleri midenin eritememesi-midenin bu bileşikleri parçalamak için daha fazla asit basmasıdır.Bu durumda gastrit azmakta.


4--Kısaca salça,sebze vs direkt kavurma işinden uzaklaşılması şart.Pohçaları-börekleri su ile sprey gibi hafif ıslatıp hafif sulu pişirmek-kurumadan fırından çıkarmak olabilir.






Makalenin İzlenme Sayısı : 334

Eklenme Tarihi : 30.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.