MAKALELER / Muzun Sağlığa Faydaları






Muzun Sağlığa Faydaları:

 

1--Tansiyonu düşürür: Muz az sodyum, çok potasyum içerir. Bu da tansiyonu düşürmesini, felç veya kalp krizi geçirmekten korumayı sağlar.

 

2—Muz, mide ekşimesine faydalıdır.Muz doğal bir antiasit, olarak kabul edilebilir.Bir muz bile mide ekşimesine faydalı olur ve semptomları azaltır. Besleyici bir meyve olan muzun lapa gibi olması mide duvarını asitler ve diğer yanmalardan korur.

 

3—Muz, demir kaynağı olup kansızlık  faydalıdır

 

4--Muz vücuda enerji verir. Özellikle spor yapıyor, spor salonuna gidiyorsanız, gitmeden önce bir veya iki muz yiyin. Bu muzlar, birkaç saat boyunca çok enerjik olmanızı sağlayacaktır.

 

5—Muz,içerdiği triptofan sebebiyle depresyona karşı etkilidir.Depresyonlarda bir neden de düşük serotonin seviyesi olarak kabul edilmektedir.Triptofan vücutta serotine dönüşerek depresyonun hafiflemesine yardımcı olabilir.

 

5.1--Serotin aynı zamanda insanı daha mutlu ve daha dengeli hale getirir ve genelde moralini daha yüksek tutar.

 

6--Muz yeterli miktarda safra maddesi içerir ve bu nedenle bağırsak hareketliliğinin sürekli kalmasını destekler. Böylece bilinenin aksine, doğal bir şekilde kabızlığa karşı koruma sağlar.

 

7--Muz şeker seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. İçerdiği B vitamini sayesinde sinirleri yatıştırır. Rahatlamayı sağlar. Bu da stresi azaltır, moralin yükselmesini sağlar.

 

8—Muz, vücut sıcaklığını kontrol eder.Ateş nedeniyle artan vücut sıcaklığını kontrol eder ve düşürür.

 

Kaynak: https://yemek.mynet.com/






Makalenin İzlenme Sayısı : 298

Eklenme Tarihi : 16.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.