MAKALELER / Konserve Cam Kavanozda Yapılır-Pet Şişede Değil






Konserve Cam Kavanozda Yapılır-Pet Şişede Değil


1--Turşunun asidik ortamının pet şişeyle bir araya gelmesi sağlık açısından son derece zararlı.

1.2--PET, yüksek sıcaklık ve asit gibi olumsuzluklara maruz kaldığında içindeki gıda maddesine BISFENOL-A (BPA) ve Dioksin gibi kansere neden olduğu bilinen kimyasallar geçirir.


1.2—Ayrıca Gıda Standartları Enstitüsü’nün Nisan 2010’daki raporuna göre, PET şişelerin birden fazla kullanımı endokrin bozukluklarına yol açabiliyor.


1.3—Sonuç olarak plastik saklama kabında sıcak yemek koymak-turşu kurmak ev yapımı gıdaları-turşu,konserve, pet şişelerde saklamak sağlık açısından uygun değildir.Bunun yerine cam kavanoz en uygun malzemedir.

2--Turşu uygun bir biçimde yapılırsa, bağışıklık sistemini destekleyen bakteriler sayesinde vücudun direncini artırır. Bu da, kış hastalıklarına yakalanma ihtimalini düşürür.Turşu ve konserve yaparken gıdaların mutlaka taze olması gerekmekte.


2.1--Sağlık açısından risk oluşturmayan turşular yapmak için bir diğer önemli husus da tuz oranı. Tuzun, sebep olduğu zararlardan kaçınmak için turşu kurarken mümkün olduğu kadar az tuz kullanmak gerekiyor.


2.2--Cam kavanozlarda, az tuz-doğal tuzlar daha iyi olabilir, kullanarak, taze sebzelerden yaptığınız turşular-konserveler bütün kış boyunca bağışıklık sisteminize büyük destek sağlar.


https://yemek.mynet.com

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 306

Eklenme Tarihi : 16.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.