MAKALELER / Kanser Nedenleri-Çok Sıcak Çay-Çorba İçmek





Çok Sıcak Çay-Çorba İçmek Kanser Nedeni:


1--Prof. Dr. Atilla Eroğlu, yemek borusu kanserinin nedenlerini mercek altına aldı. Türkiye'de ilk kez yapılan uluslararası çaptaki araştırmasında sıcak içilen çay, küflü peynir ve tandır dumanının yemek borusu kanserine yol açtığını ortaya koydu.


2--Yemek borusu kanseri (Özofagus), dünyada 'İpek Yolu' güzergahındaki ülkelerde, Türkiye'de de en çok Doğu Anadolu Bölgesi'nde görülüyor. Genel sindirim sistemi kanserleri içinde yemek borusu kanseri oranı yüzde 5-6 iken Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu oran 

% 20'leri buluyor.


3--Sıcak çay tüketiminin yemek borusu kanserine yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Atilla Eroğlu, “Kadınlar çok çay içiyor, bundan dolayı oranlar yükseliyor. Demlikten boşaltır boşaltmaz hemen içiyorlar. Ayrıca taze sebze, meyvenin yetersiz tüketilmesi, tandır dumanına maruz kalmaları kadın oranlarının yükselmesine sebep oluyor” dedi.


4--İran'da sıcak çay içilmesiyle ilgili yapılan bir çalışmadan da söz eden Prof. Dr. Eroğlu, sıcak çayın 4 dakika beklemişi ile hiç beklenmeden hemen içilmesinin kanser riskini 8 kat artırdığını söyledi.


4.1--Aslında çayın rahatlatıcı ve yararlı bir içecek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Eroğlu, çayın ılıtılıp içilmesini tavsiye etti. Eroğlu ayrıca yemek borusu kanserlerinin obezite ya da mide ülserine sebep olan mikropla meydana geldiğini ya da yemek borusunun kendinden kaynaklanan tipiyle oluştuğunu belirterek, obeziteyle ilgili olan kanser tipinin Avrupa ve Amerika'da müthiş derecede arttığını dile getirdi.


Kaynak:http://konyapostasi.com.tr/

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 295

Eklenme Tarihi : 16.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.