MAKALELER / Kalp Sağlığı İçin Kaysı-Maydanoz-Kiraz-Nar






1--Kalbin Dostu Kaysı:

 

1—Yapılan bir araştırmaya göre kayısının kalbi koruyucu özelliği olduğunu ve kalp krizi riskini en aza indirdiğinin saptandı.

 

2—Yapılan deneyde kayısı yiyen grupta yemeyen gruba göre ritm bozukluğunun daha az olduğu belirlendi."

 

3—Kaysıda bulunan kalbin ihtiyacı olan potasyum içeriği çok fazla. Kayısının şeker miktarı gerçekten çok güzel bir düzeyde.

 

3.1--Antioksidan içeren kayısı, damar tıkandığı zaman oluşan hipopsiyi (beslenme bozukluğu) en aza indirecek özelliğe sahip.

 

3.2--Bu özelliklerine baktığımız zaman kaysı yiyen insanların kalp krizinden daha az etkilenme olayını söz konusu.

 

4--Kayısıda bulunan, betakaroten denilen madde içerdiği için göz sağlığı açısından da önemli. Aynı zamanda Kayısı bağırsakları yumuşatıp, cildi de güzelleştiriyor.

 

5—Sonuç olarak İnsanlar günde en az 3 ile 5 kayısı yemeleri uygun olabilir.


2--Kalp Sağlığı İçin Kereviz-Maydanoz-Kiraz-Nar


1--Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, kalp için çiğ ve sağlıklı tercihler için maydanoz, brokoli, kereviz, zeytinyağı, nar, kiraz ve avokado gibi besinlerin çiğ tüketilmesi gereken besinlerin önünde geldiğini kaydetti.


1--Kerevizin, kalp sağlığı için en faydalı beyaz besinlerin başında gelmekte olup Kereviz çiğ olarak yoğurt ile karıştırılıp salata, meze şeklinde de tüketilebilir.

1.1--Kereviz, kalp krizi riskini önleme ve kalp ritimlerini düzenleme konusunda yardımcıdır. Kan basıncı ve damar yapısı üzerinde de olumlu etkilidir.


2--Maydanoz’un kalp sağlığı için çiğ olarak tüketilmesi gereken yeşil sebzelerin başında gelmekte olup Özellikle salatalarda ya da üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilerek tüketilmesi; şeker, tansiyon gibi pek çok hastalığa olumlu etki ederek kalp sağlığının korunmasına ve vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olur.


3—Zeytinyağı:Kalp sağlığı için omega 3 ve 6 içeriği yüksek olan zeytinyağı ve fındık yağının oldukça faydalı dır. Yemekler dışında her gün içerisine 1 tatlı kaşığı kadar atılan baharatlar ile birlikte pişirilmeden bu yağların çiğ tüketilmesi gerektiğini bildirdi.


4—Nar:Antioksidan özelliği yüksek olan narın kırmızı besinlerin içerisinde kalbi en iyi koruyan besinlerden olup özellikle sabah saatlerinde 1 kase kadar nar tanelerini tüketmenin kalp sağlığı başta olmak üzere, kolesterol ve damar yapısı için fayda sağlar.


5—Kiraz:Antioksidan etkisi ve içerdiği mineraller ile kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen kirazı en doğalından kısacası dalından alıp, temizleyip günde 1 avuç tüketmek kalbiniz için şifa olacaktır.






Makalenin İzlenme Sayısı : 263

Eklenme Tarihi : 16.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.