MAKALELER / Enerji Verici Mineraller-Gıdalar-İçecekler






Enerji Verici Gıdalar-İçecekler:


1—Demir:

1.1--Demir eksikliğinin yorgunluğa yol açtığı bir gerçek. Erkeklerin yalnızca   % 3, kadınların da 

% 8’ine demir eksikliği anemisi tanısı konurken, demir destekleyici ürünlerin geri kalanlar için güç verici bir etkisi olabileceği yönünde birtakım kanıtlar var


1.2—Demir işitme kaybı ile ilişkilendirilebilmekte. Özellikle Yaşlılarda demir desteği ciğer tava vs ile olabilir.


1.3—Demir çocuklarda matematik yeteneği artırmakta.Bu nedenle öğrencilerde-çocuklarda doğal demir kaynakları kullanmak önemli.Harnup pekmezi içirilebilir,ciğer tava, dalak tava yapılabilir.


2--B Vitaminleri:


2.1--B vitaminleri de enerjiyi artırması açısından sihirli reçete olarak değerlendirilseler de, bunların B vitamini eksikliği söz konusu olmadıkça herhangi bir etki yaratabilecekleri yönünde kuşkular var.B12 olarak eczaneden apikobal vs alınabilir. yarım tablet B12 hapı sağlıklı insana  enerji verebilir.


3—Flavonol:


3.1--Sütsüz siyah çikolata, şarap ve çay gibi ürünlerde bulunan flavonol adlı maddenin beyne kan akışını az da olsa güçlendirdiği yönünde birtakım kanıtlar var. Öyle ki, bu ürünleri tüketmek beynin işlevini ve canlılığını tetikleyebiliir.


3.1.1--Örneğin aşırıya kaçmadan  her gün sütsüz bitter çikolata alınabilir.Kaliteli çay içilebilir.Ancak uzmanlar beyne kan akışının sağlanmasında egzersizin çok daha etkili olduğunun da altını çiziyorlar.


4—Su:


4.1--Yorgunluğun belli başlı nedenlerinden birinin susuzluk olduğu söylenir.Bir araştırma hafif  sıvı yitiminin, bedendeki su yoğunluğunun normalin %1.5 altına düşmesinin- yorgunluğun yanı sıra  özellikle genç kadınlarda, odaklanma güçlüklerine de yol açan bir durum olduğunu ortaya koyuyor.


4.2--Bu anlamda gribe karşı,gripte ve bağışıklığı güçlendirmek,uykusuzlukta, enerji verici olarak günde en az 1.5 lt yani 3 adet küçük pet şişe özellikle ph ı 7 nin üzerinde olan suyu bitirmek önemli.


4.3--Ayrıca eczaneden alınacak İngiliz karbonatından yarım çay kaşığı kadar tozu 1 bar bardak suya atar ve içerseniz vücudu alkali hale getirir.Kan vs alkali olunca  hastalık oluşmaz.Hastalıklar kan  vs asidik hale gelince oluştuğu üzerine yaklaşımlar var.Asidikliğin karşıtlığı kanı vs alkali hale getirmektir.






Makalenin İzlenme Sayısı : 348

Eklenme Tarihi : 16.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.