MAKALELER / Ekmeğin-Yoğun Glutenli Buğdaylı Ekmeğin Sağlığa Zararları








Ekmeğin Sağlığa Zararları-Yoğun Glutenli Buğday:

 

1--Glutenin neden olduğu 20 hastalığı tek tek açıklayan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Bunlar;


1—ALS

2--dikkat dağınıklığı


3—otizm

4—diyabet


5—osteopeni

6--beyin bulanıklığı


7—kanser

8--sık sık hastalanma


9--süt ürünlerinde entolarans


10--büyüme geriliği

11—depresyon

12--mide bağırsak gazı


13—kısırlık

14—migren


15--sık sık düşük yapma

16--Alzheimer,


17--sık acıkma

18—Parkinson

19--burun tıkanıklığıdır" diye konuştu.

 

2-- Prof. Dr. Karatay, "Modern buğdaydan ve kuru mayayla yapılan ekmek zararlıdır. Modern buğday cüce buğdaydır, hibrittir. Hibrit olduğu için içinde gluten çok fazladır. İşte o gluten her türlü hastalığın sebebidir" ifadelerini kullandı.

 

3--Glutenin mikrobiyom dengeyi alt üst ettiğini belirten Prof. Dr. Karatay, "Çünkü gluten vücuda girdiği zaman bağırsaklardaki dost bakterileri öldürüyor. Mikrobiyom dediğimiz dengeyi alt üst ediyor, ondan sonra hastalıklar başlıyor,

 

3.1--o yüzden ekmek yemeyin diyoruz. Çünkü Türkiye'de çok fazla ekmek ve unlu mamüller tüketiliyor" dedi.

 

4--Fabrikalardan gelen unlarda kimyasallar olduğunu aktaran Prof. Dr. Karatay, "Gluten beyinde bağımlılık ve bulanıklık yapıyor, ikincisi fabrikalardan gelen unlarda kimyasallar var.

 

4.1--Bunlardan en önemlisi de bromür vücuda girdiği zaman iyottun kullanılmasını engeller ve bütün kanserlerin-troid iltihabının sebebidir.

 

4.2--Bromür kansorejen madde olarak kabul edilmiştir. 2B kanserojendir. Özellikle hormon yapan organlarımızda iyoda çok ihtiyaç vardır, bromür bunu engelliyor.

 

4.3--Haşimato hastalığı, tiroitte nodüllerin oluşması, Pankreasın, prostatın,bağırsaklarımızdaki hücrelerin bozuk olması bromüre bağlı iyot eksikliğindendir" diye konuştu. 

 

5--Gluten, beyne gittiği zaman bağımlılık yapıyor ve düşünmeyi, muhakeme yapmayı, sorgulamayı önlüyor sizi 'koyun' haline getiriyor.Gluten kişiyi Düşünmez, sorgulamaz ne dersen onu yapar hale getiriyor.

 

6--Gluten tahıllarda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, "Onun için 'tahıl beyin' diyoruz. Ayrıca buğdaydaki lektin çok önemli. 


6.1--Bağırsakları bozuyor, bağırsakların bozulması beyni de etkiliyor.  Depresyon ve aksiyete sebebi. Gluten her türlü tahılda var, unda var onun için ekmek yemeyin diyorum" dedi.

 

Kaynak: www.turkiyegazetesi.com.tr/saglık

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 635

Eklenme Tarihi : 16.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.