MAKALELER / Eklem-Ayak Rahatsızlıkları İçin Bitkisel Tedavi Önerileri






Ayak-Eklem Rahatsızlıkları İçin Bitkisel Tedavi Önerileri:

 

**Bitkisel tedavi-ürünler doktor kontrolü ve önerisiyle uygulanmalıdır.

 

1--Ayak kokusu için…..ayaklara bir kova içinde kayın yaprağı çayı banyosu yaptırmak.

 

1.1—Ayakta Nasır İçin:

 

1—1 kase içinde Beyaz sirke ve 1 adet soğan(8 saat kalacak) birleşimini nasır olan yere sürmek.Bu karşım sertleşen cildin yumuşamasına ve nasırın giderilmesine yardımcı olur ve tamamiyle doğal bir bileşendir.

 

2--Beyaz sirke; mantar ve bakterilerin çoğalmasını önler ve cilfin pH'ını düzenler. Aynı zamanda kötü kokuları gidererek ayak terlemesini olabildiğince azaltır.

 

2--Ayak tabanı ağrısı için…..1 er tablet apikobal(B12 )yada beneksol hapı+apranaks çekiç  ile toz haline getir  ve susam yağı ile karıştır ve taban altına sür.Sonuç ağrı geçmekte.

 

3--Ayakta ödem(kalp yetmezliği  bağlı-yaşlı) için….


1--ısırgan çayı,


2--maydanoz+mısır püskülü çayı kullanılabilir.

 

4—Ayak Tabanında Düz Tabanlık:


1—Ayak tabanının eğimli-taban çöküklüğünü gösterek eğimli röntgen veya 3 boyutlu resmini çeken cihaz yada karbon fiber tabanlık için ayağın kalıbını çıkartıp bu şekilde tabanlık yaptırmak.

 

2—Röntgene göre mantar tabanlık yaptırmak.Demir tabanlıklar ayak tabanını ciddi anlamda bozabilmekte.Silikon tabanlıklar aşırı yumuşak-mantar veya deri tabanlık kullanmak uygun olabilir.

 

3—Haftanın 2 günü ayakkabıya tabanlık koyarak kullanmak diğer 2 gün normal tabanlık koyarak kullanmak.1 günde terlik kullanmak.

 

5—Ayakta kısalık:Hastanelerde çocuklarda bacak kısalığı bacağı uzatacak biçimde vidalı desteklerle ciddi biçimde tedavi edilebilmekte.

 

6--Eklem ağrısı(kronik)…….

 

1-aç karna portakal suyu+balık yağı,

 

2--***günde 1 saat  en sevilen müziği dinlemek iyileştirici etki yaparak ağrıda % 20  azalma oluşturmakta

 

3--**kırmızı acı biber(kapasisisin maddesi)

 

7--Eklem bükme zorluğu………


1--adem kökünü ince kesitlerini sür+bağla,


2--**zencefil


8--Eklem kayganlığı için….


1—mangan mineral takviyesi


2—fındık

3—ceviz

4—badem


5—nohut

6—bulgur


7--hindistan cevizi

 

9—Artrite karşı….sarımsak



10--Eklem Bükme Zorluğuna ve Kelliğe Karşı Kuyruk Yağı:


1—Anonim(Halk) kaynaklı bir bilgiye göre dizlerinde eklem bükme zorluğu yaşayan insanlar akşam- gece için kuyruk yağını ince ince diliyip dizin üstüne yapıştırdıktan sonra üzerine strec ile sarıp yatabilir sabah streci çözüp diz üstünü sıvı arap sabunu ile silip işe gidebilir.


1.1--Bir hafta bu şekilde yapılan uygulama ile kuyruk yağı vücut sıcaklığı ile eriyip eklem sıvısını tamamlayabilir.Bu imkan ile eklem bükme zorluğunun hafiflediği ifade edilmekte.


1.2—Ayrıca dizlerde bükme zorluğuna karşı deve tüylü dizlik kullanılabilir.Deve çok sıcak ve çok soğuğa(çölde gece ve gündüz) dayanıklı olup bu dizlik dizi sıcak tutarak dizde oluşan enflamasyonu zamanla yok edebilir.Deve tüyü dizlikler eczanelerde satılmakta.


1.2.1—Eklem bükme zorluğu için hastanelerin fizik tedavi-ortopedi bölümlerinde prp tedavisi yapılmakta ve tedavi faydalı olabilmekte.Tedavinin en az 2 seans yapılması önerilmekte.


2—Yine bir anonim kaynağa göre banyo yapmadan yarım saat önce saç dökülen yerlere kuyruk yağı ile sıvazlama yapılıp-deri yarım saat bu yağı yedikten sonra kafa organik bir şampuan ile yıkanır.Muhtemelen saç dökülmesi ve beyazlaşma sacın gücün kaybetmesi olarak yorumlanır ve kıl köklerinde bulunan kök  hücreler hazır beklediği için yapılan işlem saçı güçlendirdiği düşünülürse yeniden saç çıkması mümkün olabilir.


2.1—Yine ayrıca saç köklerini kuvvetlendiren diğre bir kaynakta ezilmiş sarmısağı saç derisine sürmek bir süre sonra kafayı yıkamak.Bu suretle yapılan organik tahriş ve kuvvetlendirme ile saç kökleri harekete geçebilir.


3—Söz konusu iki yöntem küçük adımlarla başlanıp faydası görüldükten sonra normal dozda belli süre uygulanabilecek aynı zamanda doktor önerisi ve kontrolünde uygulanması uygun olup-ancak bu şart altında uygulanması gerekir.


4—Yukarıdaki öneriler anonim bilgi olduğu için kesinlikle doktor kontrolünde ve onay vermesi halinde uygulanması sözkonusu olabilir.

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 328

Eklenme Tarihi : 16.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.