MAKALELER / Boy Uzatan Besinler








Boy Uzatan Besinler:


1--Nişasta özellikle ergenlikte çok faydalı


2--Yumurtanın beyazı hücre çoğalmasında etkili-


2.1--Yumurtanın özellikle beyaz kısmı %100 oranında protein ve riboflavin olarak da bilinen B2 vitamini içerir. Boyun uzamasını sağlamak için bu riboflavine ihtiyacımız var.


3--Günde bir avuç soya doku kütlesini artırır.Soya sütü-soya tozu.


3.1--Soyadaki saf protein kemiklerin gelişiminde ve doku kütlesinin artmasında önemli katkı sağlar. Boyunuzun uzamasını sağlamak için günlük 50 gramlık soya tüketimi yeterlidir.


4--Yulaf kahvaltı için iyi bir seçenek.-sütlü yulaflı gevrek.


4.1--Yulaf da yüksek miktarda protein içerir. Yulafın bildiğiniz üzere kas kütlesini artırıcı ve yağ miktarını azaltıcı etkisi vardır.


4.2--Kahvaltıda yulaf ezmesi ya da yulaflı ürünlerin tüketilmesi bu konuda çok önemlidir.


5--Mercan kalsiyumu doktora danışılarak alınabilir


5.1--Deniz mercanlarından elde edilen ve tüketimi kemik büyümesini hızlandıran bu kalsiyum maksimum düzeyde fayda sağlamak için erken yaşlarda alınmalıdır. Doktorunuza danışarak kapsüllerinden de faydalanabileceğiniz gibi, doğal olanları da alabilirsiniz.


6--Kemiklerin can dostu süt ve peynir


6.1--Boy uzamasındaki en etkili minerallerden birisi -hatta başında gelen diyebiliriz- kalsiyumdur. Süt ve ürünlerinde bol miktarda bulunan kalsiyum, kemiklerin uzamasını sağlarken vücudun direncini de artırır. tam yağlı beyaz peynir kalsiyum açısından en zengin olanıdır.


7--Palamut da kemik gelişimini destekliyor


7.1--Palamutun haricinde; kefal, torik ve uskumru da içerdiği zengin yağ ve vitaminler sayesinde kemik gelişimini destekler ve kemik uçlarının uzamasını sağlar


8--Tavuk, hindi ve kırmızı etteki protein de boy uzatıyor


8.1--Tavuk, hayvansal yiyecekler arasında en zengin protein kaynaklarından birisidir. Proteinin boy uzamasında önemli etki yapıyor. Tavuk ve hindi etindeki bu mineral, kas ve dokuların gelişimi için oldukça önemlidir. Aynı şekilde kırmızı et de bu etkiyi gösterir.


9—Özellikle ***Suda Yüzmek--***basketbol oynamak-***bol su içmek-***süt içmek boyu uzatan uygulamalardır.


10-Bütün bu uğraşı ve besinler ergenlikte alınmalı-yapılmalı.Yani ortaokul ve lise yıllarında.

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 577

Eklenme Tarihi : 02.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.