MAKALELER / Alzeheimere Tarçın,Gaz ve Şişkinliğe Kekik, İshale Havuç






Alzeheimere Tarçın,Gaz ve Şişkinliğe Kekik, İshale Havuç:


1—Tarçın: Tarçın hafızayı kuvvetlendirici etkisi nedeniyle Alzeheimer a uygun olabilir.Stres kaynaklı unutkanlık ve yaşlılık unutkanlığı  ile Alzehimer arasında ciddi fark vardır.


1.1--Alzehimer ciddi büyük kayıplardan-depresyonlardan sonra oluşabilen bir nörolojik hastalık olup,yaşlılık unutkanlığı doğal bir süreçtir.


1.2--Unutkanlıkta-Alzehime da  tarçın faydalı olabilir.Yarım çay kaşığı tarçını sıcak süte koyup içmek en iyi çözüm olabilir.Yemeklere tarçın katmak diğer bir çözüm.


2—Pırasa:Pırasada bulauna A,C,K,B6 vitaminleri ve yüksek lifli yapısıyla K vitamini ile parkinsona iyi gelirken,pankreastan insulin salınımını uyararak kan şekerini ve kolesterolü düşürmekte.Buharda az yağllı-zeytinyağlı pişirilebilir.


3—Kekik:Kekik mineral ve anti oksidan yönden zengin bir bitki.Boğaz enfeksiyonlarına-soğuk algınlığına,stres,gaz,şişkinlik,baş ağrısına faydalı.Yaz-kış salatalara,et yemeklerine,çorbalara kekik tozu serpilebilir.Kekik çayı içilebilir.


4—Havuç:Havuç haşlanıp ezilerek püre halinde tüketildiğinde ishal tedavisinde çözüm sağlamakta.Ayrıca ishal ile kaybedilen mineral ve vitaminleri yerine koyulabilmekte.


4.1--Çocuk-bebek ishalleri için uygun olabilir.Çiğ havucu yıkadıktan sonra yenmesi halinde topraktan havuç yüzeyine geçen faydalı bakteriler yolu ile bağırsaklardaki kabızlığa faydalı olabilir.


Kaynak:Dünya Gazetesi






Makalenin İzlenme Sayısı : 479

Eklenme Tarihi : 02.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.