MAKALELER / Şeker Hastalığı Tedavisinde Kullanılabilen Bitkiler






1--Şeker Hastalarının Kullanabileceği Besin ve Bitkiler:


Aşağıdaki bitkiler tedaviye destek olarak Doktor Kontrolü-bilgisi dahilinde kullanılabilir.

 

1—Besinler:

 

1---Karnabahar: Şeker hastalığına karşı etkili bir sebzedir.

 

2--Keten tohumu ;(1 yemek kaşığı) 1 litre su içinde, su ½ litreye düşüne kadar kaynatılır ve günde üç kez içilirse kandaki şeker miktarını düşürür.Keten tohumu tozu yoğurda katılarak yenilebilir.

 

3--Kuru fasulye: de şeker hastaları için faydalıdır.

 

4--Salatalık ;kandaki şeker miktarını düzenler.

 

5--Yulaf,;Vücuda ısı verdiğinden kış aylarında daha çok tüketilir. Şeker hastalığına karşı etkilidir. Kış sabahlarında kaynatılarak lapa şeklinde yenilmektedir. İçine kuru yemiş katılıp besin değeri artırılabilir.Ekmek olarak yulaf ekmeği tüketilebilir.

 

6—İnsulini düzene sokan Soğan,

 

7—karaciğeri yenileyen enginar,

 

8—kan şekeri metabolizmasında etkili olan selenyum ve krom kaynağı ceviz

 

8--pancar, zeytin, zeytinyağı, zeytin yaprağı

 

9—pancar, çörek otu

 

10--fındık, badem, şalgam şeker hastalığı için iyi gelir.


11--şeker hastalığı  krom açığına neden olur.günlük 400-800 mikrogram-kaynak ilaç olarak krom pikolinat(uygun-etkin form)

 kullanılabilir.Kromun en çok bulunduğu besinler:et,karaciğer,istiridye,biber,ıspanak,elma,muz,bira mayası

 

2—Bitkiler:

 

1--Ayrık otu:, Bol miktarda A ve B vitamini içeriği ile karaciğer rahatsızlıkları için oldukça etkili bir ilaçtır. Şeker hastalarına önerilmektedir.

 

2--Beş parmak otu; Böğürtlen yaprağına, yaban mersini ve fasulye kabuğu ile karışımına karanfil eklenerek kullanılması şeker hastalığı için tavsiye edilmekte.

 

3--Çayır papatyasının; Çiçeklerinin su içinde kaynatılmasıyla elde edilen çay ya da sıkılarak elde edilen çayır papatyası suyu, şeker hastalarına faydalı olup, karaciğer dostu olarak da anılan bir bitkidir.



5--Diyabete Karşı Verem Aşısı

 

1--Yıllardır tüberküloz yani verem hastalığına karşı kullanılan BCG aşısının, en fazla gençlerde görülen Tip 1 diyabet hastalığını tedavi edebileceği açıklandı.

 

1.1--Devam eden klinik deneylerde, aşının diyabet ve diğer bağışıklık sistemi hastalıklarının bazı belirtilerini ortadan kaldırdığı görüldü.

 

2--Veremin hala yaygın olduğu ülkelerde yeni doğan bebeklere yapılan BCG aşısı, dünyada kullanımı en yaygın aşı olarak biliniyor. BCG, verem mikrobunu öldüren TNF hormonunun salgılanmasını hızlandırıyor.

 

3--Tip 1 diyabet hastalarında, normalde bağışıklık sisteminin önemli savaşçıları olan ve vücuttaki enfeksiyonlarla mücadele eden T hücreleri kontrolden çıkarak, insülin hormonu salgılayan pankreasa saldırıyor. 


3.1--Vücuttaki besinleri enerjiye çeviren insülin miktarı azalınca, kandaki şeker oranları tehlikeli seviyelere yükseliyor. Bu da, görme kaybı ve karaciğer iflası gibi ciddi sonuçlar doğurabiliyor.

 

3.1--Ancak bilim insanları, BCG aşısının yükselttiği TNF seviyelerinin tüberküloz bakterisini öldürmenin yanı sıra pankreasa saldıran T hücrelerini de yok ettiğini keşfetti.

 

4--Massachusetts Hastanesi’nin İmmünoloji Laboratuvarı Direktörü Denise Faustman, BCG aşısını diyabet hastalığı üzerinde test ediyor.

 

4.1--Faustman, fareler ve insanlar üzerinde yapılan ilk deneylerde, verem aşısının T hücrelerinin miktarını önemli ölçüde azalttığını ve kan şekeri seviyelerini normal değerlere indirdiğini gördüklerini söylüyor.

 

4.2--Aşının, insülin seviyelerini arttırdığını belirten Faustman “Dünyada hastalığın son aşamasına geçmiş yüzlerce mutlu diyabet hastası fare var. Çünkü bu farelere, BCG aşısı yapıldı ve hepsi sağlığına kavuştu. 


4.2.1--Şimdi aynı başarıyı insanlar üzerindeki deneylerde elde edip- edemeyeceğimizi görmeye çalışıyoruz” şeklinde konuşuyor.

 

5--Araştırmacılar, son 15 ila 20 yılını diyabet hastası olarak geçiren 150 kişi üzerinde 5 yıl sürecek klinik deneylere başlamaya hazırlanıyor.

 

6--Uzmanlar, yaşları 18 ila 60 arasında değişen yetişkinlere dört hafta arayla iki doz verem aşısı yapmayı ve dört yıl boyunca aşıyı tekrarlamayı planlıyor.

 

7--BCG’nin idrar kesesi kanserine karşı başarılı olduğunun kanıtlandığını hatırlatan Fautsman, halen dünya çapında yürütülen 10’dan fazla çalışmada verem aşısının diğer bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı etkili olup-olmayacağının araştırıldığını söylüyor.

 

Kaynak:http://www.amerikaninsesi.com

 



2--Şeker Hastalığı Tedavisinde Kullanılabilen Bitkiler:

Aşağıdaki bitkiler tedaviye destek olarak Doktor Kontrolü-bilgisi dahilinde kullanılabilir.


1--Karabaş Kekik: Hazmı kolaylaştırıcı ve idrar söktürücüdür.Bağırsak gazlarını giderir ve safra akışını düzenler, salgı bezlerini çalıştırır, spazm çözücüdür.Şeker hastalığında son derece önemlidir, kanda ve idrarda şekeri düşürür.Kan dolaşımını uyarıcı olarak kullanılır.


2--Bahar: Şeker hastalığının en etkili doğal ilacıdır.Şeker hastalığını tedavi edici özellik taşır ve bitkisel insülin kaynağıdır.Teskin edicidir, çarpıntıları giderir.


3--Okaliptus: Solunum yolları enfeksiyonlarında iyileştiricidir, balgam söktürür ve öksürüğü keser. Ayrıca antiseptik özelliğe sahip olup, bronşitte burun ve boğaz hastalıklarında etkilidir ve iyileştiricidir.


4--**Zeytin Yaprağı: Diabette tedaviye yardımcı olarak kullanılır.Damar genişleticidir, sinirsel tansiyonda düşürücü etkisi vardır.Ayrıca şeker hastalarında kan şekerini düşürdüğü bilinmektedir.


5--Üvez yaprağı: Yapraklarında bulunan Tanen dolayısıyla şeker hastalığına karşı kullanılmaktadır.Labaratuar deneyleri yaprakların kan şekerini düşürücü bir etkiye sahip bulunduğunu göstermektedir.


6--**Ceviz Yaprağı-ceviz: Pankreas ve karaciğer çalıştırıcıdır.Antidiabetik olmasından dolayı şeker hastalığını iyileştirici özelliktedir.hazmı kolaylaştırır.Ceviz,şeker metabolizmasında rol oynayan kromun kaynağıdır.


7--Karabaş Lavanta: Sinirsel baş ağrıları ve uykusuzlukta önemlidir, tansiyon düşürücüdür. Sinirleri ve kalbi kuvvetlendirici tonik etkisindedir.Sakinleştirir.


8--Boyotu Tohumu: Şeker hastalığına karşı önemli ölçüde kullanılmaktadır.Metabolizma düzenleyicidir.Aynı zamanda göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü,ve kolesterol düşürücüdür.


9--Böğürtlen Yaprağı: Kuvvet verici, idrar söktürücüdür.Atidiabetik olup şeker hastalığına karşı kullanılmaktadır ve iyileştirici özelliğe sahiptir.Kan temizleyici ve ağrı kesicidir.


10--Adaçayı: Midevidir.Sindirim sistemini kolaylaştırıcıdır, kan şekerini düşürücü ve şeker hastalığını iyileştirici, gaz gidericidir.Teskin edici, kan temizleyici, antibiyotik özelliğe sahiptir.Mide ve bağırsakları rahatlatır.Hazımsızlıkta çok etkili olup aynı zamanda idrar söktürücü özelliğe sahiptir.


Kaynakça:Dr.Ömer Coşkun






Makalenin İzlenme Sayısı : 1040

Eklenme Tarihi : 02.05.2020

Önceki sayfaya geri dön.