MAKALELER / Peynirde Yüksek Tuz Oranı Kalp Krizi Riski






Peynirde Yüksek Tuz Oranı Kalp Krizi Riski:

 

1--Tuz tüketimi üzerine çalışmalar yürüten CASH, aileleri daha az peynir tüketmeye, İngiliz hükümetini ise bu konuda adım atmaya çağırdı.

 

2—CASH cheddar peynirinin cipsten tuzlu olduğunu, hellim ve feta gibi peynirlerdeki tuz oranının deniz suyundan yüksek olduğunu açıkladı.

 

3--Doymuş yağ oranı da yüksek olan peynir çeşitlerinden rokforun 30 gramında 1 gram, hellimin ise 0.81 gram tuz bulunuyor. 

 

3.1--Deniz suyunun tuz oranı ise hepsinden düşük kalıyor. Deniz suyunun 30 gramında 0.75 gram tuz bulunuyor. Cips türü ürünlerin 20 gramında ise yaklaşık 0.56 gram tuz bulunuyor.

 

4--Doktorlar, tuzun, yüksek tansiyona neden olduğunu, kalp krizi ve erken ölüm riskini artırdığını dile getiriyor.

 

5-- Peynir tüketimini azaltmak ya da az tuzlu peynir tercih etmek gerekiyor. Günde 1 gram az tuz tüketilmesi kalp krizi geçirme riskini düşürür.


6--Yorum:

1--Tuz az miktarda doğal tuz-organik olarak alınabilir.Ancak organik olmayan tuz az yerine fazla alınmaya başladığında bağışıklığı düşürdüğü-yüksek tansiyona zemin hazırladığı açık.


2--Bu nedenle zaten sebze vs tuz alındığı için ilave tuzdan uzak durmak uygun olabilir.İlla tuz kullanılacaksa organik-kaya tuzunu az miktarda tuzu yemeklerimize ilave edebiliriz.


3--Tuzlu peynirleri sıcak suya koyup tuz suya geçip-suyu döküp peyniri bu şekilde kullanmak daha sağlıklı olabilir.

 

Kaynak:http://www.haberekspres.com.tr/






Makalenin İzlenme Sayısı : 281

Eklenme Tarihi : 15.04.2020

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.