MAKALELER / Kolesterole-Yüksek Tansiyon-Depresyon-Şeker Hastalığı Doğal Çözümler






Kolesterole-Yüksek Tansiyon-Şeker Hastalığı Doğal Çözümler:

 

Liv Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Okucu ya göre

 

1--Kolesterolü olana avakoda:

 Pensilvanya Üniversitesi’nde yapılan araştırmada doktorlar 21-70 yaş arası sağlıklı kişilere az yağlı diyetin yanı sıra günde 1 avokado verildi ve 5 hafta takip edildi. Sonuçta kötü kolesterolün ortalama 13.5 mg/dL azaldığı görüldü. Ayrıca avokado total kolesterol ve iyi kolesterolü de olumlu etkiliyor.

 

2--Sertleşme sorunu için Antepfıstığı

Amerikan Journal of Lifestyle Medicine adlı tıp dergisinde yayınlanan Sekiz ayrı araştırmanın sonuçları gösteriyor ki, birkaç hafta içinde kötü kolesterol (LDL) % 20 azalırken, iyi kolesterol (HDL) rekor seviyede % 48 artıyor.

 

2.1--Ayrıca sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin antepfıstığı tüketmeye başladıklarında cinsel performanslarında artış gözlenmiş. Tavsiye edilen miktar ise  40-50 gram.

 

3--Nar suyu kolesterole:

 

3.1--Narın antioksidan ve kan yağları üzerinde olumlu etkileri var. Kötü kolesterolü düşürüyor, damarlara iyi geliyor. Tavsiye edilen doz günde 250 cc. Aynı şeyler portakal suyu için de geçerli.

 

3.2--Yapılan araştırmalarda günde 2 bardak portakal suyunun kötü kolesterolü % 11 düşürdüğü, iyi kolesterolü ise % 21 yükselttiği görüldü.

 

4--Şeker hastalarına toz tarçınlı yoğurt:

Cambridge Üniversitesi’nde yapılan araştırmada günde 2 bardak az yağlı yoğurt tüketiminin şeker hastalığına yakalanma riskini % 24 azalttığı görüldü. Bir başka araştırma da ise günde 30 gram yoğurt tüketmenin şeker riskini % 18 azalttığı ortaya çıktı.

 

4.1--2014 yılında yayınlanan 10 büyük çalışmanın sonuçlarına göre toz tarçın; şeker seviyesini ve kolesterolü olumlu etkiliyor. 1-4 ay süre ile düzenli günlük kullanım sonrası açlık şekeri ortalama 25 mg, kolesterol 15 mg ve trigliserit 30 mg düşüyor. Günlük önerilen toz tarçın dozu 1- 6 gram arasında değişiyor.

 

5--Yüksek tansiyona pancar suyu:

London School of Medicine de yapılan araştırmada pancar suyunun tansiyon üzerindeki olumlu etkileri ortaya çıktı. Günde 250 mililitre pancar suyu içen ve evre 1 yüksek tansiyonu olan kişilerde hem büyük hem de küçük tansiyonda düşmeler saptandı. Daha da önemlisi bu etkinin zaman içinde ortadan kaybolmadığı da görüldü. Tavsiye edilen doz ise günde 250 mililitre.

 

6--Safran ve depresyon:

Son araştırmalar gösteriyor ki safran depresyon için de kullanılıyor. Safran iyi bir antidepresandır, olumlu etkileri günümüzde en çok kullanılan bazı depresyon ilaçlarına eşdeğerdir. Önerilen doz günde 2 kez 15 mg safran içeren kapsül. Fakat bunun özel hazırlanmış ilaç kapsülleri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu, safranın aktardan alınarak bu miktarda yenilecek anlamına gelmiyor.


 

Kaynak:http://www.haberekspres.com.tr/



2--Kolesterolü Düşüren Besinler:


1--Yulaf:


1.1--Kadınlar üzerinde yapılan araştırmaya göre, yulaflı yiyeceklerle beslenenlerin HDL-iyi kolesterol seviyesinin % 11 artırdığı belirtiliyor.



2--Badem:


2.1--Badem, LDL kolesterolünün yükselmesinden kaynaklanan oksitlenmeyi önlemeye yardımcı oluyor. 


2.2--Bu süreçte damarları güçlendirir ve kardiovasküler riskleri azaltıyor.



3--Kuru bakliyat ve mercimek:düşük yağ içeren gıdalarla beslenmenin LDL kolesterol seviyesini düşürdüğü gözleniyor.



4--Arpanın LDL-kötü kolesterol seviyesini düşürdüğü belirtiliyor.



5--Avokado:Avakado, kötü kolesterol LDL'yi düşürüp iyi kolesterol HDL'yi yükseltiyor.




3--Kolesterol Düşüren Statinlerin Etkisi:


1—Statinlerin en yaygın zazarlı yan etkileri arasında kas belirtileri-yorgunluk ve bilişsel bozukluklar.


2—Yapılan araştırmalara göre statinler iskemik inmelerin riskini azaltırken hemorajik inmelerin riskini artırmakta.


3—2015 klinik gözlemlerine göre statinler kadınlarda saldırganlığı artırırken-erkeklerde saldırganlık-testosteron seviyelerindeki azalmaya bağlı-azalıyor.


4—Stainler demans/bunaklık-parkinson-ALS gibi hastalıkları etkileyebilmekte.Bazı hastalarda ALS veya benzeri durum gelişebilmekte.


Kaynak:CBT



4--Kolesterolü Düşüren Besinler:


1—Zeytinyağı….iyi kolesterolü yükseltir


2—Elma-pektin….kolesterolü düşürür


3—Ahududu……...kolesterolü dengeler


4—Balık…………trigliserit ve kolesterolü düşürür.


3—Badem……...kolesterolü dengeler


4—Greyfurt….…kötü kolesterolü düşürür


5—Havuç…….….kolesterolü düşürür


Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik


 




Makalenin İzlenme Sayısı : 306

Eklenme Tarihi : 15.04.2020

Önceki sayfaya geri dön.