MAKALELER / Grip Tedavisi-Bitkisel






Grip Tedavisi-Bitkisel:


1--Soğan: Doğal antibiyotikler içerir. Bunun yanında gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren “quercetin” isimli bir madde bulunur.


1-Soğuk algınlıklarında soğan koklatmak-yedirmek:


1.1--Eskiden büyüklerimiz burnumuz tıkanınca bir damla soğan suyu akıtırlardı.


1.2--Odaya bir tabak içine soyulmamış bir soğan koymak gribi önlemeye yardımcı olabilir.


1.2.1--laboratuarda mikroskop altına koyularak yapılan bir incelemede soğanın içinde grip virüsü görülmekte, kısaca soğan grip bakterisini absorbe etmiştir.


12.2--Ortasından kesilen bir soğanı mutfakta arada bir koklamak için bir kenara veya salonda çiçekler arasına konabilir.


1.3--Soğan, her zaman  yemek ve  salatalarda bol bol kullanılmalı. 



1.5--Gribe müsait soğuk havalarda akşam yemeğinde yemekle birlikte kuru kırmızı biberli limonlu maydanozlu soğan yemek  gribi önlemede uygun bir çözüm olabilir.


2-Sarımsak: 


1--İçeriğindeki sülfür maddesi bulunmakta olup, sülfür grip salgınında bu hastalığa yakalanma riskini 2.5 kat azaltmakta ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor. Sarmısak , panzehir ve  antibiyotik özellikleri nedeniyle sık kullanılmalı.


2--Çin hükümeti kuş gribi salgınında bedava sarmısak dağıtarak salgını kontrol altına alma çabalarında  halkına destek  olmuştur.


3--Yoğurt: 


1--Yoğurt ,mikrop kıran özelliği nedeniyle Kışın pekmezle karışık yenirse etkisi çifte olur . Vucudunuzda hem mikrop kırar hemde vücudunuzu güçlendirirsiniz 


2--Arnavut veya ince sivri biber ağırlıklı, sarımsaklı yoğurtlamalar ,  griple savaşta çorbaların ve bitkisel çayların baş destekçisidir.


4-Diğer savaşçı yiyecekler: Ayva-özellikle közlenmiş ayva çok önemli veya çiğ ayva yemek , balık, badem, bal, brokoli, ceviz,çam fıstığı, elma,helva, karabiber, kavrulmuş fındık, kırmızı et, lahana, mantar, taze patates, turunçgiller, yulaf…


5--Mesir Macunu:

1--Mesir macunu domuz gribine iyi gelmekte olup mesir macunu içinde bulunan ‘selenyum’ maddesi domuz gribinin tedavisine yardımcı olmakta. 


1.1--Aynı zamanda Macun İçindeki Selenyum maddesi bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. 


1.2--Bu anlamda mesir macunu , İnsanların domuz gribine yakalanmaması için adeta bir zırh oluşturuyor.


5.1--Gripte tavuk suyu çorbası faydalıdır


5.2--Gripte bağışıklığı güçlendirmek için yeteri kadar kaliteli ve yeteri sürede uyku uyumak-bol su içmek-sebze-meyve ağırlıklı beslenmek-hafif yemek(çorba vs) ağır yağlı hamur işi şekerli yiyeceklerden uzak durmak-balık yemek-ciğeri kuvvetlendirmek için ev yoğurdu suyu içmek-tere-roka yemek-balık yağı-d vitamini takviyesi alınabilir.Morali güçlendiren dua etmek-yaradanımızı anmak-hissetmek-sevdiğimiz müzikleri-konulu filmleri izlemek-iyilik etmek(kuşlara buğday-sokak hayvanlarına yemek atıklarını düzgün ve uygun olarak vermek-insanlara yaşlılara yardım etmek .


6--Grip Çayı:


6.1—****Baharatçıdan 2TL kök-toz değil zencefil,2 TL kök zerdeçal-toz değil,1 TL kök karabiber alınır.Bir cam bardağa sıcak su konur.İçine 1 ad kök zencefil,1 adet kök zerdeçal,4-5 ad kök karabiber atılır içine yarım limon sıkılır 5 dk demlendikten sonra sıcak sıcak içilir.Oldukça etkili olup başka hiçbir şey karıştırılmamalı ve günde 3x1 defa yapılabilir.


2--Gribe karşı Ihlamur, ginseng, ayva, tarçın-karanfil, yeşilçay-nane, kuşburnu çayları kullanılabiliyor ve bu çaylar hazır olarak satılabiliyor. 


2.1---Grip çayı:


1--Malzeme:-1 litre su, 1 parça tarçın, 5 karanfil, 1 parça zencefil, 1 avuç ıhlamur, 1 dilim portakal kabuğu(limon kullanmayınız), 4 ayva çekirdeği(kesiği olmamalı), 1 elma(dilimlenir/ kabuğu da olabilir).




7--Gribe Karşı Kullanılan Lahana Bağışıklığı Güçlendiriyor:


1—Berkeley Üniversitesi araştırmacılarınca yapılan bir araştırmaya göre turpgiller içinde buluna DIM adlı madde  meme kanser  hücrelerinde bölünmeyi durdurmakta ve prostat tümörlerinin büyümesinden sorumlu testosteron hormonunu engellemekte.


2—DIM adlı madde aynı zamanda bağışıklık hücrelerinin etkinliğini artıran sitokin adlı proteinlerin daha fazla üretilmesini sağlamakta-akyuvar üretimini artırmakta.Makrofaj üretiminide uyarmakta.Virusların bedenden daha hızlı atılmasını sağlamakta.


3—Yapılan bir çalışmada çok fazla pişirilen brokoli içinde kanser önleyici maddelerin % 77 inin,laha türlerinde ise %58-75 inin bozulduğu saptanmış.


3.1—Bu nedenle bu sebzeler çok az pişiriler-buharla pişirme veye çiğ olarak salata yapılması önemli.Hele gribin yoğun yaşandığı kış günlerinde lahana salatası önemli.


Kaynak:CBT







Makalenin İzlenme Sayısı : 303

Eklenme Tarihi : 15.04.2020

Önceki sayfaya geri dön.