MAKALELER / Eklem İltihabı-Öneriler-Brokoli Kullanmak






Brokoli Eklem İltihabını Önleyebiliyor


1-- İngiltere'deki East Anglia Üniversitesi'nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı çalışmalar, lahana ve Brüksel lahanasında da bulunan glükofaranin maddesinin kıkırdaklarda hasara yol açan enzimi engelleyebileceğini gösterdi.

 

1.1-- Araştırma, "Arthritis and Rheumatism" dergisinde yayımlandı.

 

1.2—Bu ön çalışmaya göre az suda buharla pişmiş brokoli evde salata olarak yada ev yoğurtlu sarımsaklı brokoli yemeği olarak ileri yaşların temel yemeklerinden olabilir.

 

2—Eklem iltihabı soğuk ortamda gelişebileceği düşünüldüğünde eklemleri sıcak tutmak bir çözüm olabilir.Bunun için Eczanelerden alınacak deve tüyü dizlik kullanılabilir.


2.1--Yine banyo sonrası sıcak ortamda en az 15-20 dk kalıp kuruduktan sonra dışarı çıkmak-banyoyu yaptıktan sonra sıcak yatağa girmek de çözüm olabilir.

 

2.1—Yine eklem rahatsızlığı için doğal eklem sıvısı kaynağı yiyecekleri düşünülebilir.Bunun için düzenli olarak haftada 1 kez paça-işkembe çorbası içmek düşünülebilir.

 

3—Dişleri fırçalamanın eklem iltihabı riskini azaltabileceği belirlendi. ABD'deki Louisville Diş Hekimliği Fakültesi'nden araştırmacılar, dişeti iltihabına yol açan bakteri ile erken eklem iltihabı ve hastalığın hızlı ilerleyişi arasında bağlantı olduğunu belirledi.

 

3.1--Bu nedenle diş iltihapları vucutta birçok iltihabın kaynağı olduğu için diş iltihabını tedavi ettirmek-dişleri temizletmek-dişleri fırçalamak eklem iltihabı tedavisi için şart olabilir.

 

http://www.yeniasir.com.tr/


2--Eklem Kireçlenmesine Karşı Jöleli Yiyecekler Tüketmek:


1-- Kök Hücre Tedavisi Doktoru Yüksel Büküşoğlu, “Eklem kireçlenmesini önlemek için jöleli gıdalar tüketin” dedi.


2--Eklemleri korumak, sağlıklı eklemler, kıkırdak ve bağ dokusuna sahip olmak için yapılabilecek pek çok şey olduğunu belirten Kök Hücre Tedavisi Doktoru Yüksel Büküşoğlu, “Yapılan son araştırmalar beslenme alışkanlıkları değiştirildiğinde eklem kireçlenmesi ve kıkırdak hasarı problemlerinde iyileşme sağlanabildiğini gösteriyor.


2.1--Kıkırdak, yediğiniz gıdalara göre kendini yenileyebiliyor. Yeni bir bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre, jöleli gıdalar takviyesinin yanı sıra egzersiz ve C vitamini, kıkırdakların, bağ dokularının, tendonların ve kemiklerin daha sağlıklı olmasına yardımcı olarak eklem kireçlenmesi şikayetlerini azaltıyor, eklemlerinizi koruyor.'' şeklinde konuştu.


3--Büküşoğlu, jöle, sığır ve balık gibi hayvanların deri, kemik ve bağ dokularının-Kemik Kaynatmak-Paça kaynatmak- kaynatılması ile elde edilen jelatinden yapılan bir gıda olduğunu ifade ederek, Paça çorbası bol miktarda jelatin içerir. Jelatin, bizim kıkırdak tutkalı olarak tarifleyebileceğimiz kolajen adlı maddenin vücutta üretilmesine neden olan aminoasitler bakımından fazlasıyla zengin bir gıda takviyesidir.” dedi.


4-- Ancak tıbbi olarak gereklilik durumlarında, eklem kireçlenmesinin son safhaya gelmemiş vak'alarında, kıkırdak hasarında ve spor yaralanmalarında kök hücre tedavisi öneriliyor. 


4.1--Bununla birlikte hastaların ilk önce kilo vererek ve yedikleri gıdalara dikkat ederek en başta kendilerini korumalı ve sağlıklarına önem vermelidirler.” diye konuştu.

 

Kaynak: http://www.gazetevatan.com







Makalenin İzlenme Sayısı : 334

Eklenme Tarihi : 15.04.2020

Önceki sayfaya geri dön.