MAKALELER / Emekliliğe Hazır Değiliz-Ülke Olarak






Emekliliğe Hazır Değiliz-Ülke Olarak

 

1--AvivaSA’nın, “Her Yaşta Dolu Dolu Yaşa” adını verdiği Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projesinin ilk adımı olan “Türkiye’de Yaşlılık Tahayyülleri ve Pratikleri” araştırmasının sonuçları paylaşıldı. 


1.1--Yaşama Dair Vakıf (YADA) işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye temsili araştırmada, “Türkiye’nin yaşlanmaya hazır olmadığı” ve “Oldukça negatif bir yaşlılık ve yaşlı algısına sahip olunduğu” sonuçları dikkat çekti.


2--Türkiye’de 35 yaş üstü nüfusun yüzde 33’ünün emeklilerden oluştuğunu görüyoruz.AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de genç nüfus azalıyor, yani Türkiye yaşlanıyor. 


2.1--Araştırmalar 2057’de Türkiye yetişkin nüfusunun % 40’nın yaşlı nüfus olacağını gösteriyor.

 

3--2016’da, global hissedarımız Aviva ile, Türkiye dahil Avrupa ülkeleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz Emeklilik Dönemi Tasarruf Açığı araştırmasında, 


3.1--Türkiye’nin yıllık emeklilik tasarrufu açığının 125,2 milyar Euro olduğu 


3.2-- Bu rakamın GSYİH oranlamasında % 19 ile açığı en yüksek ülke çıkmıştır.

 

4--0rta yaşın yaşlılıktan korktuğunu, kendisini yaşlanmaya hazır hissetmediğini anlatıyor. Kişiler yaş aldıkça bu korkunun azaldığı anlaşılmakta.


4.1--En çok öne çıkan kaygılara baktığımızda, özellikle orta yaş grubunun çocuklarının geleceği için endişe duyduğunu, yaşlı nüfusun da buna paralel olarak torunlarının geleceği için kaygı duyduğunu gözlemledik

 

5--Emeklilerin % 71’inin çalışmayı tamamen bırakmış olması araştırmamızın önemli bulgularından birisi. Emeklilik sonrasında aktif iş yaşamına katılım oranı çok düşük

 

5.1-Araştırmaya göre emekliliğe hazır değiliz, emeklilikte geçim derdi endişe yaratıyor. Emeklilerin % 71’i çalışmayı tamamen bırakmış.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 439

Eklenme Tarihi : 03.04.2020

Önceki sayfaya geri dön.