MAKALELER / Çamaşır Makineleri İçin Yeni Tasarım Önerileri





Çamaşır Makineleri İçin Yeni Tasarım Önerileri:


1--Çamaşır Makinelerinde, kazana alınan kirli çamaşırlar sıcak su ile ıslatılmadığı için daha fazla deterjan kullanılması ve daha fazla enerji harcanmasına yol açmakta.Ayrıca kullanılan deterjanlar için sentetik deterjanlardan organik deterjanlara geçmenin zamanı herhalde geldi.


1—Enerji ve su tasarrufu için Makinenin kazanında alınıp kapatılan çamaşırların içine az miktarda organik deterjan alınıp 15-20 dk kazanda bu şekilde kalırsa kir büyük ölçüde yumuşar.ve ardından daha kısa yıkama programı ile yıkanabilir.


1.1—İşlem Sırası: çamaşır makinesinde ilk adım kazana sıcak su alma+ardından organik kimyasal madde almak-zaman saati ile 15-20 dk bu şekilde bekletmek-arada 1-2 defa makine çevrilebilir)ve süre sonunda makinenin  daha kısa bir program ile yıkama yapması.


2—Çamaşır makinelerinde suyu çevrim içi olarak birkaç defa çevirebilirsek ciddi su tasarrufu sağlayabilir.Bunun içinYıkama süresince suyu seramik membranlı filtreden küçük modüler gri su arıtması yapıldıktan sonra-makinenin su tankında dinlenmeye almak.Buradan tekrar çevrim içi yıkamaya sokmak.Su çevrim içinde en az 5-6 defa kullanılmalıdır.Ayrıca bir sonraki yıkama için deposunda gri su sisteminden çıkmış çevrim içine girecek durumda su bulunmasıdır.5-6 çevrim sonrası belli parametre değerlerinden sonra su çevrime sokulmadan atık su hattına gönderilmelidir.Bu işlem sonrası makine tekrar yeni su alacaktır.


2--Modüler arıtma ünitesi küçük modüler parçalardan oluşur.Bunlar hortum bağlantısı yapılan sular önce kaba modüler kum filtre ardından modüler ünite içindeki dinlenme havuzunda içine hava üflenerek biyolojik arıtma-ardından UV lamba ile mikropları kırılıp ardından seramik filtre ardından  kazan bağlantılı depoya girer ve buradan çevrim içine katılır.Burada filtrasyon işlemi çamaşır yıkandıktan sonra otomatik olarak yapılabilir.İşlem sonrası bir sonraki yıkama için hazır su çamaşır kazanı deposunda bekler.Bu şekilde aynı su 5-6 defa yeni yıkama yapılabilir.Depo olarak tambur-kazan dışında çamaşır makinesinde çok yer bulunabilir.


2.1—Eğer depo istenmiyorsa su tek defa alınır ve aynı çevrimde kullanılır.Çaöaşır Makinesinden çıkan su belli kalitede olduğu için  yapılan fleks bağlantı ile alafranga hela için bir depoya taharet suyu ve depo suyu olarak basılabilir.


3—Çamaşır Makinesinde sıcak su üretimi için elektrik dışında mikrodalga kaynaklı ısıtma-manyetik alan ısıtması vs düşünülebilir.


4—Kazanda sıcak su sıcaklığı kızılötesi sensörlerle saptanabilir.


5—Makine yıkama sonrası kurutma işini sanrifüj sıkma+mikrodalga kurutması+havalandırma ile gerçekleştirebilir.





Makalenin İzlenme Sayısı : 226

Eklenme Tarihi : 21.09.2021

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.